Kastamonu'da Sağanak Yağış - Son Dakika
Güncel

Kastamonu'da Sağanak Yağış

Kastamonu\'da Sağanak Yağış

Kastamonu’da aniden bastıran sağanak yağış, vatandaşlara zor anlar yaşattı.

24.06.2015 17:49

Kastamonu'da aniden bastıran sağanak yağış, vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Türkiye'yi etkisi altına alan ve Kastamonu'da son günlerde etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Son günlerde şiddetini giderek arttıran sağanak yağış nedeniyle şehir merkezinden geçen Karaçomak Barajında, sular yükseldi. Sağanak yağış nedeniyle bazı kesimler göle dönerken, bazı kesimlerde ise, su birikintisi yaşandı.

Yağmur sularının yolda birikmesi nedeniyle araçlar güçlükle ilerledi. Belediye ekipleri tıkanan rögarları açmak için çalışma başlattı. Aniden bastıran ve giderek şiddetini arttıran sağanak yağış, pide almaya gelen vatandaşlara ve sürücülere zor anlar yaşattı. Bazı vatandaşlar, aniden bastıran yağmurla sırılsıklam oldular. Bazı vatandaşlar, saçak altlarına ve alışveriş merkezlerine kaçarak saklanmaya çalıştı. Sağanak yağış, bazı bölgelerde yerini doluya bıraktı.

Bazı vatandaşlar, uzun bir zaman sonra şehir merkezinden geçen Karaçomak Deresinde, suların yükselmesini izledi. Karaçomak Deresi'nin geçtiği İnönü Mahallesinde, yükseler sular duvarlara kadar erişti. Suların yükseldiği gören vatandaşlar, araçlarını park ettikleri yerden kaldırarak, Karaçomak Deresi'ne daha uzak noktalara park ettiler.

Su birikintileri nedeniyle bazı araçlarda arız meydana gelirken, bunun yanı sıra maddi hasarlı kazalarda yaşandı.

Öte yandan, bazı vatandaşlar sel sularının yükseldiği Karaçomak Deresi üzerinde fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Kastamonu'da yağışların bu hafta sonuna kadar devam edeceği ve yer yer sağanak ve dolu şeklinde yağmasının beklendiğini söyledi. Meteoroloji Müdürlüğü, sürücüleri ve vatandaşları aniden bastıran sağanak ve dolu yağışına karşı daha dikkatli olmaları konusunda uyardı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kastamonu'da Sağanak Yağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement