Kent Konseyi Dağ Yöresinde - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyi Dağ Yöresinde

Kent Konseyi Dağ Yöresinde

Harmancık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine Avrupa Gönüllü Hizmeti ve Gençlik Programları hakkında bilgiler verildi.

05.01.2012 13:55

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Harmancık Gençlik Meclisi ortaklığıyla gerçekleştirilen etkinlikler dağ yöresinde yaşayan gençlerin sosyal gelişimi için katkı sağlamayı hedefliyor. Bu kapsamda Harmancık Meslek Yüksek Okulu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında üniversite öğrencilerine Avrupa Fırsatları ve Eurodesk anlatıldı.

"Dağ yöresinde yaşayan gençlerin sosyal gelişimi önemli"

Toplantının açılışında konuşan Harmancık Gençlik Meclisi Başkanı İsmail Gedik, Harmancık Meslek Yüksek Okulu'nun ilçe için önemli bir güç olduğunu söyledi. Harmancık İlçesi'nde yaşayan gençlerin sosyal gelişimini önemsediklerini söyleyen Gedik, üniversite öğrencilerini Harmancık Gençlik Meclisi çalışmalarına davet etti. Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Furkan Öksüz ise, Avrupa Fırsatları ile ilgili konuları Bursa'nın 17 ilçesinde gerçekleştirilen bilgilendirme seminerlerinde gençlere aktarmak istediklerini söyledi. Öksüz, gençlerin Bursa'da bulunan 4 Eurodesk Yerel Temas noktasına gelerek yüz yüze görüşme imkanları bulunduğunu da hatırlattı. Konuşmaların ardından Eurodesk ve Avrupa Fırsatları konulu sunuma geçildi.

"Gençlik Programları Nedir?"

Avrupa Birliği Gençlik Programları sayesinde gençler yurtiçinde veya yurtdışında çeşitli etkinliklere dahil olabiliyorlar, projeler yapabiliyor, uluslararası veya yerel projeler hazırlayabiliyorlar. Gençlik Programında tüm gençler için çeşitli fırsatlar bulunuyor. Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kuruluşları ve en az 4 gencin bir araya geldiği gruplar proje başvurusu yapabiliyorlar. Proje hazırlamayı ve yaygın eğitim alanında deneyim kazanmayı isteyen gençler Ulusal Ajansın web sitesinde yer alan haberler ve etkinlikler kısmında duyurusu yapılan ücretsiz eğitimlere ve toplantılara başvurabiliyorlar. Yine aynı kısımda duyurusu yapılan yurtdışı eğitimler ve seminerler için İngilizce bilen gençler veya gençlik çalışanları başvuruda bulunabiliyorlar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, "Bursa Kent Konseyi olarak toplumun tüm kesimleriyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Geleceğimiz olan gençlerin yetişmesinde yardımcı oluyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kent Konseyi Dağ Yöresinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement