Kırgızistan Kültür Tanıtım Gecesi" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Kırgızistan Kültür Tanıtım Gecesi" Etkinliği

Kırgızistan Kültür Tanıtım Gecesi" Etkinliği

İstanbul'da "Kırgızistan Kültür Tanıtım Gecesi" etkinliği gerçekleştirildi.

03.11.2016 23:09

İstanbul'da "Kırgızistan Kültür Tanıtım Gecesi" etkinliği gerçekleştirildi.

Türkiye Gezginler Kulübü Derneği, USAID BGI ve Kırgızistan Egemendik Derneği iş birliğiyle düzenlenen etkinliğin yapıldığı Sultanahmet'teki Armada Otel'in lobisine Kırgızistan milli çadırı kuruldu.

Kırgızistan Kültür, Enformasyon ve Turizm Bakan Yardımcısı Azamat Camankulov, burada Türkçe yaptığı konuşmada ülkesi hakkında bilgi verdi.

Türklerin ana vatanının Kırgızistan olduğunu belirten Camankulov, "Burada yaşayan Türkler oradan taşınıp buraya geldiler. Dillerinin kökenlerini, kültürlerini öğrenmek, yaşamak, hissetmek isteyenlerin Kırgızistan'ı gelip görmesi lazım. Kırgızistan, Türkler için bir tarihtir. Dağda yaşamak, çadırın içinde yaşamak, doğal ekmek yemek, kımız içmek ne anlama gelir diye merak ediyorsanız Kırgızistan'a gelmeniz lazım. Kardeş ülkeyiz. Buradaki birçok şeyin aslı Kırgızistan'dadır." diye konuştu.

Geceye katılanları Kırgızistan'a davet eden Camankulov, "Kırgızistan her zaman size açık. Dağlar, sular, güneş ve yeşil ve doğal yemek... Kırgızistan'da büyük üretim yok ama temiz bir ülke var. Kırgızistan'da ürünlere kimyasal eklenmiyor. Doğal meyve ve sebzeler var. Ülkemize gelerek bunları tatmanızı isterim. Kırgızistan'da keşfedilecek çok şey var." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından başkanlığını Prof. Dr. Orhan Kural'ın yaptığı Türkiye Gezginler Kulübü Derneğinin düzenlediği ülke geceleri etkinliklerini anlatan video gösterildi. Gecede, dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'u tanıtan bir film gösterildi ve Aytmatov'un imzaladığı bir kitap, dernek yararına yapılan açık artırmada 300 liraya satıldı.

Kırgızistan'ı tanıtan bir videonun da gösterildiği gecede, ülkenin milli kıyafeti giydirilen sinema ve dizi oyuncusu Tamer Karadağlı'ya Kırgızistan-Türkiye Dostluk Ödülü verildi.

Etkinlikte Kırgız dans gösterisi ile Kırgız kıyafetlerinden oluşan bir defile de düzenlendi. Kırgız müziklerinin çalındığı gecede sanatçı Recep Aktuğ mini bir konser verdi.

Gecenin sonunda katılanlara Kırgız yemeklerinden pilav, samsy, chak chak ile Kırgızların milli içeceği kımız ikram edildi.

Geceye çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırgızistan Kültür Tanıtım Gecesi' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement