Köyün Yarısı Yangında Yok Oldu - Son Dakika
Güncel

Köyün Yarısı Yangında Yok Oldu

Köyün Yarısı Yangında Yok Oldu

Kastamonu'da, elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında bir köyün yarısı küle döndü.

01.05.2013 17:10  Güncelleme: 17:15

Kastamonu'da, elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında bir köyün yarısı küle döndü.

Kastamonu'nun şehir merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Ahlat köyünde Tevfik Doğru'nun evinde elektrik kontağından yangın çıktı. Yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyümesi üzerine çevredeki ev ve ahırlara sıçradı. Kontrol altına alınamayan yangın giderek büyüdü ve 11 ev, ahırla birlikte yanarak küle döndü.

Köylüler yangına müdahale ederek büyümesini engellemeye çalıştı. Ahlat köyüne gelen itfaiye aracı yangına müdahale etmek isterken araç bozuldu ve yangına su sıkılamadı. Bunun üzerine itfaiye ekipleri, köye diğer araçları göndererek yangına müdahale etmek istedi. Köylülerin iddiasına göre, itfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmekte gecikmesi üzerine alevler diğer evleri sardı.

İtfaiye ekipleri, kontrol altına almakta güçlük çektiği yangında, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri, Kastamonu İl Özel İdaresi Yangın Söndürme araçları, Daday ve Taşköprü itfaiye ekiplerine bilgi vererek yardım istedi. Olay yerine çok sayıda yangın söndürme aracı intikal etmesine rağmen yangın bir türlü kontrol altına alınamadı.

Yangında, Tevfik Doğru, Şükrü Doğru, Yunus Öncü, Turan Tekkeli, İlhan Çelebi, Muzaffer Çelebi, Erol Tıkış, Recep Takan, Necmi Arpacı ve Salih Arpacı'nın evleri yanarak küle döndü. Ayrıca, rüzgarın etkisiyle giderek büyüyen yangın, diğer evlere de zarar verdi. Köylüler, yangından kendi evlerini kurtarabilmek için canla başla çalıştı. Bazı vatandaşlar

ellerine aldıkları kovalarla yangına müdahale etmek isterken bazıları hortumla su tuttu. Köylüler, gözleri önünde yanan evlerine çaresiz bir şekilde sadece bakmakla yetindi. Evleri yanan bazı vatandaşlar

gözyaşlarını tutamadı. Yoğun dumanın çıktığı yangında, itfaiye erleri ve köylüler dumandan etkilenerek zehirlenme tehlikesi geçirdi.

Yangından sonra olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Kızılay Kastamonu Şubesine bağlı ekipler intikal etti. AFAD ve Kızılay'ın

evi yanan vatandaşlar için çadır kuracağı ve yemek ikramında bulunacağı öğrenildi.

Köy Muhtarı Salim Arpacı, itfaiye ekiplerinin köye geldikleri esnada alevlerin ikinci eve sıçradığını fakat itfaiye aracının bozuk olması nedeniyle hortumla su sıkamamasından dolayı yangının büyüdüğünü söyledi. Muhtar Arpacı, evsiz kalan vatandaşlar için hayırseverler ve yetkililerden de yardım istedi. Ayrıca, yangın sonrası kovanları yanan arılar, sıcaklığında etkisiyle köylülere zor anlar yaşattı. Yangında 22 haneli köyde 11 ev ahırlarıyla birlikte küle döndü.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köyün Yarısı Yangında Yok Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement