Kürdistan Demokrat Partisi'nin Erbil Seçim Mitingi - Son Dakika
Güncel

Kürdistan Demokrat Partisi'nin Erbil Seçim Mitingi

Kürdistan Demokrat Partisi\'nin Erbil Seçim Mitingi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, partisinin parlamento seçim mitinginde halka hitap etti Barzani: "Bağdat'ın tehditleri, vatandaşlarımızın günlük yaşamını durdurdu.

22.04.2014 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, merkezi Bağdat hükümetinin, bütçe ve maaşları kesmesine ilişkin, "Kimseye boyun eğmeyeceğiz ve alnımızın akıyla bu sorunu çözeceğiz" dedi.

Barzani, partisinin Erbil'deki Şanedar Parkı'nda düzenlediği parlamento seçim mitinginde halka hitap etti.

Son zamanlarda sorun yaşadıkları Bağdat hükümetiyle ilişkilerinin çok farklı bir konuma geldiğini ifade eden Barzani, "Bağdat'ın tehditleri, vatandaşlarımızın günlük yaşamını durdurdu. Merkezi hükümetin, demokrasiyi öne sürerek kendi vatandaşlarını cezalandırmasını, maaş ve bütçeyi kesmesini beklemiyorduk. Şunun bilinmesini isterim ki kimseye boyun eğmeyeceğiz ve alnımızın akıyla bu sorunu çözeceğiz" diye konuştu.

Barzani, Bağdat hükümetine "birbirimizi tehdit etmek yerine kucaklamalıyız" çağrısında bulundu.

Geçmişte olduğu gibi bugün de Kürdistan bölgesinin yaşadığı sorunları aşacak güçte olduğunu vurgulayan Barzani, şöyle devam etti:

"Biz bu sorunları 1991'de de yaşadık. Böyle durumlarda halk olarak direniş göstermeliyiz. Başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Parlamento seçimlerinin bizim için çok önemli olduğu belirtmek istiyorum. Bağdat'la yaşadığımız sorunların çözümü için desteğinize ihtiyacımız var."

Neçirvan Barzani, partisinin istikrarın kaynağı olduğunu ifade ederek, bölgenin iyi bir geleceğe sahip olması için alandaki vatandaşlardan oy istedi.

Irak'taki parlamento seçimleri 30 Nisan'da yapılacak. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kürdistan Demokrat Partisi'nin Erbil Seçim Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement