Lösemi Hastası Kızının Tedavisi İçin İneklerini Sattı - Son Dakika
Güncel

Lösemi Hastası Kızının Tedavisi İçin İneklerini Sattı

Lösemi Hastası Kızının Tedavisi İçin İneklerini Sattı

Tokat'ta lösemi hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aslıhan Aygün okulunu bırakmak zorunda kaldı.

18.12.2015 12:11

Tokat'ta lösemi hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aslıhan Aygün okulunu bırakmak zorunda kaldı. Ailesi aralıklarla Samsun'de tedavi gören kızlarının masraflarını karşılamak için köyde besledikleri 2 ineği sattı. Masrafları karşılamakta zorlanan aile, kızlarının tedavisini tamamlayamama endişesi yaşıyor.

Tokat'ta merkeze bağlı Dereyaka köyünde yaşayan Ahmet (38)-Neslihan Aygün(30) çiftinin 5 çocuğundan en büyükleri olan Arif Nihat Asya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 10'unsu sınıf öğrencisi Aslıhan Aygün, geçtiğimiz temmuz ayında boğaz ağrısı ve grip rahatsızlığı dolayısıyla Tokat Devlet Hastanesine götürüldü. Burada tahlilleri yapılarak taburcu edildi. İlaç tedavisinin ardından 10 gün sonra kontrol için yeniden hastaneye giden aileye kızlarının Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) hastası olduğu iletildi. Aygün, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine sevk edildi. Aldıkları bu haberle büyük üzüntü yaşayan aile, aynı gün kızlarını ambulansla tedavi için Samsun'a götürdü. Burada 'kemoterapi' tedavisi gören Aslıhan Aygün'ün ayda 10 gün bu tedaviyi sürdürmesi istendi. 5 aydır uygulanan tedavinin 3 yıl daha sürmesi beklenen Aygün, bu süre içerisinde okulunu bırakmak zorunda kaldı. Kızlarını ayda iki veya üç kez Samsun'a götüren aile ise, maddi imkansızlıktan dolayı ellerinde para kalmayınca köyde besledikleri iki ineği de satarak masrafları karşılamaya çalıştı.

'ZOR DURUMDAYIZ'

5 çocuğundan en büyükleri olan Aslıhan'ın rahatsızlığı nedeniyle Samsun'a gidip gelmek zorunda kaldığını söyleyen babası Ahmet Aygün, kızı ve eşinin Samsun'a gitmesi nedeni ile diğer çocuklara bakmaya çalıştığını, bu nedenle işini de aksattığını belirterek maddi zorluk yaşadıklarını söyledi. Hiç beklemedikleri durumla karşılaştıklarını kaydeden Ahmet Aygün, kızının rahatsızlığı dolayısıyla okuluna devam edemediğini kaydetti. Tedavi dolayısıyla daha çok kızı ile eşi Neslihan Aygün'ün Samsun'a gittiği söyleyen Ahmet Aygün, şöyle konuştu:

"5 ay kendi imkanlarla çocuğumu götürüp getirdim. İki ineğim vardı, onları da sattım. Şimdi ise maddi durumum iyi değil. Yol masraflarını karşılamakta zorlanıyorum. Tedavisi üç yıl daha devam edecek. İşe güce de gidemiyorum. Çünkü eşim oraya gittiği zaman diğer çocuklara ben bakıyorum. İş imkanımda yok çalışamıyorum. Zor durumdayım."

Gördüğü tedavi nedeniyle bu yıl okula gidemediğini söyleyen Aslıhan Aygün ise, "Doktorlar seneye okuluma başlayabileceğimi söyledi. Büyüyünce polis olmak istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lösemi Hastası Kızının Tedavisi İçin İneklerini Sattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement