Mahkumların Yetiştirdiği Kurbanlıklara Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Mahkumların Yetiştirdiği Kurbanlıklara Yoğun İlgi

Mahkumların yetiştirdiği kurbanlıklar, bayramda eğitilmiş mahkumlar tarafından kesilerek kurban sahiplerine teslim edildi.

24.09.2015 12:15

Mahkumların yetiştirdiği kurbanlıklar, bayramda eğitilmiş mahkumlar tarafından kesilerek kurban sahiplerine teslim edildi. Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Vehbi Kadri Kamer, "Yaklaşık bin 200 yargı mensubu bu kurban hizmetinden istifade edecek. 250-300 hükümlümüz bu faaliyette görev aldı" dedi.

Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurtları Müdürlüğü tarafından hayvancılık iş kolunda eğitim alan hükümlülerce yetiştirilen 151 büyükbaş ve 230 küçükbaş hayvan, Ankara Şaşmaz Açık Cezaevi'ne getirildi. Cezaevinde kalan mahkumlar tarafından yetiştirilen kurbanlıklar, yine mahkumlar tarafından kesildi. Satışa sunulan kurbanlık hayvanlar, cezaevinde eğitim alan mahkumlarca hak sahiplerine dağıtıldı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca'nın aralarında bulunduğu bazı yargı mensupları da kurbanlarını Ankara Açık Cezaevi'nde kesti.

Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Vehbi Kadri Kamer, kurban kesim alanında gazetecilere açıklama yaptı. Kurumun cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlüler için farklı alanlarda çok sayıda meslek kursu açtığını belirten Kamer, tutuklu ve hükümlülerin cezaevinden çıktıktan sonra iş bulup topluma uyum sağlamalarını amaçladıklarını kaydetti. Kamer, cezaevinde kurs gören çok sayıda hükümlünün salıverilince eğitim gördükleri alanlarda iş bulduklarını vurguladı.

Niğde Açık Cezaevi'nde besicilik ve kesim alanında eğitim verdiklerini anlatan Kamer, bugün de hükümlülerin yetiştirdiği kurbanlıkları yargı mensupları ve vatandaşların hizmetine sunduklarını belirtti.

Yaklaşık bin 200 yargı mensubu kurban hizmetinden istifade edeceğini açıklayan Kamer, "250-300 hükümlümüz bu faaliyette görev aldı. Bugün burada son derece modern bir tesis görüyorsunuz. Özellikle iş güvenliği konusunda her türlü tedbir alındı. Bir iş güvenliği uzmanımız başından sonuna kadar tüm kesim faaliyetine refakat ediyor. Yaralanmalara karşı sağlık ekibimiz bulunuyor" dedi.

Hükümlü Mehmet İlk, aldıkları eğitimin faydasını dışarıda göreceklerine inandığını belirtti. Nami Özmen de cezaevinde meslek öğrendiklerine söyleyerek, "Açık Cezaevi bize iş imkanı sunuyor. Devlet bize destek oluyor. Kurslar açılıyor. Burada öğrendiğimiz mesleği çıktıktan sonra yapmayı istiyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mahkumların Yetiştirdiği Kurbanlıklara Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement