Malatya'nın En Güzel Kuzusu Seçildi - Son Dakika
Güncel

Malatya'nın En Güzel Kuzusu Seçildi

Malatya\'nın En Güzel Kuzusu Seçildi

Malatya’da düzenlenen en güzel kuzu yarışmasında birinciliği, Hekimhan ilçesinden yarışmaya getirilen Turan Kazancı’nın kuzusu kazandı.

05.04.2015 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da düzenlenen en güzel kuzu yarışmasında birinciliği, Hekimhan ilçesinden yarışmaya getirilen Turan Kazancı'nın kuzusu kazandı.

Malatya'da 9'uncusu düzenlenen Doğu ve Güney Doğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine Hayvancılık ve Gıda Fuarı kapsamında Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin organizesiyle 5. En Güzel Kuzu Yarışması yapıldı.

Orduzu Mişmişpark Fuar alanında düzenlenen yarışmayı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Proje Koordinatörü Dr. Vedat Akgündüz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ile üreticiler izledi.

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, bu tür yarışmalarla amaçlarının yetiştiricileri en iyi kuzuyu yetiştirmeye teşvik etmek olduğunu söyledi. Akın, yarışmaya katılan her üreticiye hediyelerin verileceğini belirterek birlik olarak yetiştiricilerin her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde Malatya'nın en güzel kuzusu olarak Hekimhanlı yetiştirici Turan Kazancı'nın kuzusu birinciliğe layık görüldü. Yarışmaya Arguvan'dan katılan Bektaş Güler'in kuzusu ikinci olurken, Darende ilçesinden getirilen Süleyman Yıldırım'ın kuzusu üçüncülüğe layık görüldü. Dereceye giren kuzuların sahiplerine protokol üyeleri tarafından ödül verildi, ayrıca sponsor firmalar tarafından da yarışmaya katılan 25 yetiştiriciye hayvan yemi ile Esenlik Marketler'den 75 liralık hediye çeki takdim edildi.

Yarışmayı izleyen vatandaşlarda podyumda sergilenen kuzulara büyük ilgi gösterdi. Özellikle çocuklar özenerek süslenen kuzularla fotoğraf çektirmek için çaba sarf etti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Malatya'nın En Güzel Kuzusu Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement