Mattis ve Stoltenberg Afganistan'da - Son Dakika
Güncel

Mattis ve Stoltenberg Afganistan'da

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun Afganistan'daki barış sürecini desteklediğini belirterek, "NATO, Afganistan'daki askeri varlığını arttırmak istiyor.

27.09.2017 16:52

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun Afganistan'daki barış sürecini desteklediğini belirterek, "NATO, Afganistan'daki askeri varlığını arttırmak istiyor." dedi.

Stoltenberg, ABD Savunma Bakanı James Mattis ile süpriz ziyarette bulunduğu Kabil'de, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani tarafından kabul edildi.

Başkanlık Sarayı'nda gerçekleşen görüşmenin ardından üçlü, ortak basın toplantısı düzenledi.

Gani, Afganistan'a barışın gelmesi için Pakistan ile görüşmeye hazır olduklarını ve bunun Pakistan için büyük bir fırsat oluşturduğunu söyledi.

Terörle mücadele konusunda Hindistan ve Rusya'nın da desteklerini istediklerini ifade eden Gani, Afganistan'ın barışa ihtiyacı bulunduğunu kaydetti.

ABD'nin Afganistan'a desteği devam edecek

ABD Savunma Bakanı Mattis de ABD ve NATO olarak Afganistan'a desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Afganistan'ın artık terör yuvasına dönüşmesine izin vermeyeceklerini dile getiren Mattis, Pakistan'ın da terörle mücadelede Afganistan'ın yanında olmasını beklediklerini vurguladı.

Mattis, Afganistan'daki ABD ve NATO birliklerinin ülkeye barışın gelmesi için ellerinden geleni yapacağını aktardı.

"NATO, Afganistan'daki askeri varlığını arttırmak istiyor"

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise NATO kuvvetlerinin Afgan güvenlik güçlerine eğitim ve danışmanlık desteğinin süreceğini söyledi.

NATO'nun Afganistan'daki barış sürecini desteklediğini bildiren Stoltenberg, "NATO, Afganistan'daki askeri varlığını arttırmak istiyor. Biz Afganistan'a refahın gelmesinden yanayız. NATO'nun Afganistan'ı terk etmesi durumu daha da kötüye sürekleyebilir." dedi.

Stoltenberg, Afganistan'ın bir daha savaş meydanına çevrilmesini istemediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mattis ve Stoltenberg Afganistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement