Mersin'de Gazetecilerin Darp Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Gazetecilerin Darp Edilmesi

AK Parti ve CHP il başkanları, Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısını takip eden gazetecilerin, salon dışında meydana gelen bir olayı çekmek isterken darp edilmesini kınadı AK Parti İl Başkanı Taşpınar: "Basın mensuplarının görev yapmalarını baskı ve şiddet uygulamak marifetiyle engellemeye çalışmak,

17.01.2015 17:16

Mersin Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısını takip eden gazetecilerin, salon dışında meydana gelen bir olayı çekmek isterken darp edilmesi, AK Parti ve CHP il başkanları tarafından yapılan basın açıklamalarıyla kınandı.

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, dün Mersin Büyükşehir Belediye Meclis oturumunun ardından darp edilen gazetecilere geçmiş olsun dedi.

Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yapan basın mensuplarının, demokratik toplumlar için vazgeçilmez bir kurum ve değer olduğunu belirten Taşpınar, "Gazetecilerin engellenmesi doğru değil. Basın mensuplarının görev yapmalarını baskı ve şiddet uygulamak marifetiyle engellemeye çalışmak, hem bireysel olarak kendilerine hem de haber alma özgürlüğü ve hakkına sahip halkımıza yapılmış çirkin ve menfur bir saldırıdır" diye konuştu.

Taşpınar, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın olayın muhatabı ve sorumlusu olduğunu savunarak, şunları söyledi:

"Kocamaz, bu konuyla ilgili gerekli hassasiyeti göstermeli, basın mensuplarını darp edenlerin kimliklerini tespit etmeli ve gereken cezayı vermelidir. AK Parti İl Başkanlığı olarak olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna açıkça ifade ediyoruz."

CHP İl Başkanlığı önünde, beraberindeki CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Vahat Seçer ile birlikte açıklama yapan İl Başkanı Abdullah Özyiğit de gazetecileri darp eden kişilerin Ülkü Ocakları üyeleri ve Başkan Kocamaz'ın korumaları olduğunu öne sürdü.

Saldırıdan dolayı üzüntü duyduklarını dile getiren Özyiğit, şöyle devam etti:

"Basın mensuplarına yapılan çirkin ve insanlık dışı bu saldırıda yaralanan arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimizi bildirirken, ayrıca CHP olarak bu olayın takipçisi olacağımız bilinmelidir. Mersin'de toplumsal barışa darbe niteliğinde olan bu davranışların artık yaşanmasını istemiyoruz ve yetkili makamlarda bulunan kişilerin bu eylemlerle ilgili gereğini yapmalarını ve mağdur edilen basın emekçilerinden özür dilemelerini bekliyoruz."

Mersin Büyükşehir Belediyesinin ocak ayı meclis toplantısının Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen ikinci birleşiminin ardından, işten çıkarıldığı iddia edilen bir belediye personelinin protestosunu görüntülemek için salon dışına çıkarılan gazeteciler, kimliği belirsiz kişiler tarafından darp edilmiş, olayda, İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Kıymet Gökçe, Sabah Gazetesi Muhabiri Adnan Açıkgöz, Akdeniz Gazetesi Muhabiri Necdet Taş, İmece Gazetesi Muhabiri Soner Aydın ve Haberci Gazetesi Muhabiri Taylan Candar çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Gazeteciler, Mersin Barosu'nun görevlendirdiği avukatlar aracılığıyla suç duyurusunda bulunmuştu. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mersin'de Gazetecilerin Darp Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement