MHP Koaceli İl Başkanı'ndan Dinlendiği İddiası - Son Dakika
Güncel

MHP Koaceli İl Başkanı'ndan Dinlendiği İddiası

MHP Koaceli İl Başkanı\'ndan Dinlendiği İddiası

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, parti binasındaki odasında klima içine gizlenmiş bir dinleme cihazı bulduğunu belirterek, "Bizim gizlimiz saklımız yok."

23.06.2012 16:19

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, parti binasındaki odasında klima içine gizlenmiş bir dinleme cihazı bulduğunu belirterek, "Bizim gizlimiz saklımız yok. Kim koydu bilmiyoruz. Yoruma açık. Ama önemli olan bunun yapılmasıdır. Bu da Türkiye'nin gerçeğidir" dedi.

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, il binasında 'casus böcek' olarak adlandırılan ortam dinleme cihazı bulunması sonrası bir basın toplantısı düzenledi. 3 Haziran'daki kongre sonrası göreve gelir gelmez binayı tadilata aldıklarını söyleyen Ünlü, "Tadilattaki amacımız bu şüphemizdi. 1 yıl önce il binasına hırsız girdiğinde bu şüphe bende doğmuştu. İş hanında onca iş yeri varken MHP il binasına neden hırsız girsin? Ne bulacaktı? ve laptop gibi eşyalar varken o hırsız sadece eski bir telefon almıştı" dedi.

Dinleme cihazını hırsızın koyup koymadığına emin olmadıklarını da belirten Ünlü, "Hırsız yaptı diyemeyiz ama hırsız kapıyı açtıktan sonra herkes içeri girebilir. Cihaz hakkında bilgi almak için araştırma yaptırdık. Bize gelen bilgi, dinleme olayının il binasına yakın olan marina sahil kesiminden bir araç içinden olabileceği yönünde. Dinlemenin uzak bir yerden yapıldığını düşünmüyorum" diye konuştu.

Durumu genel merkeze bildirdiklerini söyleyen Ünlü, "Bugün bize izleyeceğimiz yol ile ilgili bilgi verecekler" dedi. Emniyetin henüz olayla ilgili bir araştırma yapmadığını belirten Ünlü, "Kimse bizi arayıp sormadı. Biz yine de pazartesi günü Vali Ercan Topaca'yı arayarak bilgilendireceğiz" dedi.

Binanın komple tadilata gireceğini ve duvarların bile yıkılacağını belirten Ünlü, "İnsanlar telefonla konuşurken ya da gittikleri yerlerde otururken dinleniyor korkusu içinde. Bu ülkenin durumudur. Bizim saklanacak veya gizlenecek bir şeyimiz yok. Bu binada 2014-15 hedefleri konuşulur" dedi.

Dinleme cihazını kimin ne amaçla koyduğu konusunda "Yoruma açık" diyen Ünlü, "Kimseyi suçlayamayız. Kimin koyduğu konusu bizi aşar. Şu an bizim için önemli olan kimin koyduğu değil, o cihazın buraya koyulması olayının gerçekliği önemlidir. Genel merkeze bildirme amacımız da diğer teşkilatların da bu konuda uyarılması için" diye konuştu.

17 yıldır MHP'de siyaset yaptığını belirten Ünlü, kimsenin ihbar etmediğini, sadece MHP'ye hırsız girmesi sonrası içlerinde oluşan şüphe ile araştırma yaptırdıklarını belirtti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel MHP Koaceli İl Başkanı'ndan Dinlendiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement