Moğolistan Sosyal Yardım Hizmetleri Uzmanlarına Eğitim - Son Dakika
Güncel

Moğolistan Sosyal Yardım Hizmetleri Uzmanlarına Eğitim

Moğolistan Sosyal Yardım Hizmetleri Uzmanlarına Eğitim

TİKA, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğinde Moğolistan Sosyal Yardım Hizmetleri Genel Müdürlüğü uzmanlarına Ankara'da eğitim düzenlendi.

28.08.2014 15:35  Güncelleme: 17:17

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu işbirliğinde Moğolistan Sosyal Yardım Hizmetleri Genel Müdürlüğü uzmanlarına Ankara'da eğitim programı düzenlendi.

Moğolistan'ın çeşitli sektörlerinde kapasite arttırmasına yönelik birçok eğitim programına aracılık eden TİKA, Moğolistan kamu, kurum ve kuruluşlarının personellerine yönelik mesleki eğitim programlarına devam ediyor. Bu çerçevede TİKA, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu işbirliğinde Moğolistan Sosyal Yardım Hizmetleri Genel Müdürlüğü uzmanlarına Ankara'da eğitim programı düzenlendi.

Moğolistan Sosyal Yardım Hizmetleri Genel Müdürlüğünün talebi üzerine hazırlanan eğitim programı kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, Moğolistanlı heyete, Türkiye'de Sosyal Yardım ve Yoksullukla Mücadele Programları, Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri ve SOYBİS, Türkiye'de ŞNT Uygulaması, Türkiye'de Sosyal Konut Uygulamaları, Sosyal Yardım Hedefleme Mekanizması, Yoksullara Yönelik Gelir Getirici Destek Projeleri, Eşi Vefat Etmiş Kadınlar Yardım Programı, Yoksulluk İstihdam Bağlantısı, Genel Sağlık Sigortası konuları hakkında sunumlar yapıldı. Ayrıca eğitim programı kapsamında Eskişehir Tepebaşı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ziyaret edilerek, uygulama örnekleri yerinde incelendi.

Eğitim programının Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından organize edilen ikinci kısmında, katılımcılara Emeklilik Hizmetleri, Kamu Emeklileri, Sigorta Primleri, Kayıt Dışı İstihdam, Genel Sağlık Sigortası ve MEDULA Uygulaması, Hizmet, Aktüerya ve Fon Yönetimi konularında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Eğitim programının ardından ülkelerine dönmeden önce TİKA'ya teşekkür ziyaretinde bulunan Moğol Heyeti kabul eden Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Daire BaşkanıDr. Rahman Nurdun, insan kaynaklarının desteklenmesi ve güçlendirilmesini teminen, tesis edilen işbirliğinin devamı için gerekli her tür desteğin memnuniyetle sağlanacağını ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Moğolistan Sosyal Yardım Hizmetleri Uzmanlarına Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement