Moldova'daki Genel Seçimler - Son Dakika
Güncel

Moldova'daki Genel Seçimler

Moldova\'daki Genel Seçimler

Kısmi sonuçlara göre, Avrupa ile daha yakın ilişkiler isteyen partiler önde.

01.12.2014 09:03

Moldova'da dün yapılan genel seçimlerin kısmi sonuçlarına göre, Avrupa ile daha yakın ilişkiler kurulmasını isteyen partiler yarışı önde götürüyor.

Oyların yüzde 85'inin sayıldığı Moldova'da buna göre, Avrupa yanlısı partiler, oyların yüzde 44,4'ünü, Rusya yanlısı iki parti de yüzde 39,5'ini kazandı.

Bu sonuçlar, yarışa katılan partilerden hiçbirinin tek başına hükümeti kurmayı başaramayacağını ve koalisyon hükümeti için görüşmelerin yapılacağını gösterirken, Moldova'daki genel seçimler, komşu Ukrayna'daki gelişmeler nedeniyle çok önemli addediliyordu.

Seçimlerin ilk sonuçları, Rusya yanlısı partilerin yarışı önde götürdüğünü göstermişti. Moldova'da Ukrayna'daki gibi ülkenin doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçı bir bölge bulunuyor.

Dört milyonun altında nüfusu bulunan eski Sovyet ülkesinin Başbakanı Lurie Leanca, oyunu "Avrupalı Moldova" için kullandığını belirterek, "Her şey, Moldova'nın Avrupa olmadan var olamayacağına işaret ediyor" dedi.

Moldovalıların en az 600 bininin yurtdışında çalıştığı, bunların yarısının AB ülkelerinde, diğer yarısının da Rusya'da yaşadığı biliniyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Moldova'daki Genel Seçimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement