Mondi Tire Kutsan BM Kodlu Kutuların Üretimine Başladı - Son Dakika
Güncel

Mondi Tire Kutsan BM Kodlu Kutuların Üretimine Başladı

Mondi Tire Kutsan, Birleşmiş Milletler sertifikalı kutuları taşımacılık sektörünün hizmetine sunan ilk oluklu mukavva üreticisi oldu.

03.06.2014 14:15  Güncelleme: 14:23

Mondi Tire Kutsan, Birleşmiş Milletler (BM) sertifikalı kutuları taşımacılık sektörünün hizmetine sunan ilk oluklu mukavva üreticisi oldu.

Mondi Tire Kutsan açıklamasında, "Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik"in, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe alındığı hatırlatılırken, Türkiye'de de tehlikeli maddelerin taşınması esnasında BM tarafından belirlenmiş can ve mal güvenliğine, çevreye, insan ve hayvan haklarına değer veren standartların hüküm süreceği ifade edildi.

Bu bağlamda BM sertifikalı ambalaj ve kutuların kullanılmasının artık hem üreticiler hem de taşıyanlar için bir zorunluluk olduğu, kurallara uymadığı tespit edilen firmalara idari para cezaları kesilmeye başlandığı belirtilen açıklamada, bu değişikliğe hazırlıksız yakalanmayan Mondi Tire Kutsan'ın da BM sertifikalı kutuları taşımacılık sektörünün hizmetine sunan ilk oluklu mukavva üreticisi olduğu bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mondi Tire Kutsan Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Tiftik, İzmit Fabrikası bünyesinde kurulan BM laboratuvarında dünya standartlarına uygun olarak test faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.

Tiftik,  Italya ve Lüksemburg Ulaştırma Bakanlıklarından onaylı CSI tarafından tanınmış olan laboratuvar ile Mondi müşteri memnuniyetini bir adım daha öteye taşıdıklarını ifade ederek, güvenli, kontrollü ve ekonomik taşımacılık için Mondi Tire Kutsan'ın İzmit Fabrikası hem istenen oluklu mukavva kutulara uygun BM ambalaj tip onayını alarak talep edilen ürünlerin testlerini yaptıklarını hem de istenilmesi durumunda BM kodlu kutuların üretimini de başarıyla gerçekleştirdiklerini kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mondi Tire Kutsan BM Kodlu Kutuların Üretimine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement