Motosiklet Hırsızlığı Operasyonu Federasyonu Memnun Etti - Son Dakika
Güncel

Motosiklet Hırsızlığı Operasyonu Federasyonu Memnun Etti

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün motosiklet hırsızlarına yönelik yürüttüğü operasyon, Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından memnuniyetle karşılandı.

15.05.2015 11:13

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün motosiklet hırsızlarına yönelik yürüttüğü operasyon, Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından memnuniyetle karşılandı.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, başkan Bekir Yunus Uçar ile Dünya Supersport şampiyonu Kenan Sofuoğlu, emniyet yetkililerine gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Federasyon başkanı Uçar, son yıllarda artan motosiklet hırsızlığından dolayı federasyon ve camia olarak tedirgin günler geçirdiklerini belirterek, "İstanbul emniyeti, gerçekleştirdiği kusursuz takipten sonra büyük bir suç şebekesini dize getirerek yüreklere su serpti. Büyük bir fedakarlıkla gerçekleştirilen bu dev operasyonda emeği geçen güvenlik mensuplarımıza federasyon ve camia olarak müteşekkiriz" değerlendirmesinde bulundu.

Uçar, bu tür operasyonların sıklıkla devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Milli motosikletçi Sofuoğlu ise İstanbul Emniyet Müdürlüğünün büyük bir iş başardığının altını çizerek, "Operasyonu sahada yürüten emniyet amiri Selim Çalık ile konuyu hassasiyetle takip eden şube müdürü Yusuf Bengül'e teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

Motosikletin, dünyanın her yerinde "trafikte korunması gerekilen araç" olarak kanunda yer bulduğuna dikkati çeken Sofuoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de ise trafik kanununda tarifi olmayan motosiklet ayrıca hukukçular arasında zaman zaman 'açıkta bırakılan eşya' muamelesi görüyor. İstanbul emniyetinin bu hassasiyeti, motosikletle ilgili önemli konuların değişeceğinin göstergesidir."

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği, İstanbul ve Trabzon'da lüks motosikletleri çaldığı iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda 17 kişiyi gözaltına almıştı.

Şüphelilerin çaldıkları lüks motosikletleri, kendi garajlarına götürerek parçalara ayırdıkları ve yedek parça olarak pazarladıkları belirtilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Motosiklet Hırsızlığı Operasyonu Federasyonu Memnun Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement