Namık Ekin'den Yeni Bir Rekor Denemesi - Son Dakika
Güncel

Namık Ekin'den Yeni Bir Rekor Denemesi

Namık Ekin\'den Yeni Bir Rekor Denemesi

Judo tekniğiyle 5 bin 700 kişiyi devirip adını rekorlar kitabına yazdırmayı hedefliyor.

13.07.2012 23:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Judo tekniğiyle 5 bin 700 kişiyi devirip adını rekorlar kitabına yazdırmayı hedefliyor.

Haber/ Kamera: Özgür ARSLAN

Judo Federesyonu'nun kuruluşunun 50. yılı kutlamaları kapsamında Namık Ekin 5 bin 760 kişiyi devirip bu alanda bir rekor kırmaya çalışacak. Ekin, rakiplerini devirmeye bu sabah saat 10.00'da Ahmet Çömert Spor Salonu'nda başladı. Amaç hedeflenen rekoru 24 saatte kırmak.

REKORTMEN İNGİLİZ'İ GEÇMEYE ÇALIŞACAK

Bu alandaki rekor bir İngiliz'e ait. 29 yaşındaki İngiliz judocu 28 saatte 5000 kişiyi devirerek bu alanda Guinnes Rekorlar kitabına adını yazdırdı. Ekin işte bu İngiliz sporcuyu geride bırakmayı amaçlıyor.

Ekin'in başka bir avantajı da var o da yaşı. Namık Ekin'in yaşı itibari ile de bir rekor kırması muhtemel.

Namık Ekin rekor denemesinini startını Judo Federasyon Başkanı Fatih Uysal'ı devirerek yaptı.

DAİLESİNDEN DESTEK VAR

İlginç rekor denemesinde Ekin'in ailesi de onu yine yalnız bırakmadı. Namık Ekin'in eşi, kızı ve kız kardeşi de on destek için spor salonunda yerini aldı. Destekçilerin arasında Ekin'in en yakınında duran kişi ise kızı Melek Ebru Ekin. Melek babasına hem moral desteği sağlarken onun sağlık durumunu da yakından takip ediyor. Rekor denemesine başlandığı gün salonda Türk Judosunun tanınmış isim ve kulupleri de vardı. İstanbul Judo Spor Kompleksi yöneticileri, Judo Federasyon yöneticileri, Ankara Judo Kato ekibi de ve milli judocularımız da, Türk Judosunun gelişmesi ve rekora destek için Ahmet Cömert Spor Salonu'na geldi.

BAŞARIRSA BU SÜREDE 400 TON KALDIRMIŞ GİBİ OLACAK

70 yaşındaki Namık Ekin hedefine ulaşırsa toplamda 400 ton kaldırmış gibi olacak. Ekin uzun rekor maratonununda ipi, saat başı uzun ve yorgunluk dayanılmaz hal aldığında vereceği kısa molalarla gögüslemeyi amaçlıyor. Bu sırada Ekin oksijen takviyesi ve masaj yardımı da alabilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Namık Ekin'den Yeni Bir Rekor Denemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement