Onbir Ayın Sultanları Burada! - Son Dakika
Güncel

Onbir Ayın Sultanları Burada!

Beylikdüzü Migros Çocuk Kulübü Ramazan Şenliği yaklaşıyor..

06.07.2012 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN

Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi Çocuk Kulübü'nde Ramazan telaşı başladı. Kulüp, Osmanlı saraylarındaki görkemli ramazanları, bereketli mutfakları, olağanüstü gelenekleri, huzurun, neşenin ve eğlencenin doruğunda yaşamaya bütün çocukları davet ediyor.

Beylikdüzü Migros Çocuk Kulübü ramazan etkinlikleri; 22, 29 Temmuz ve 5,12 Ağustos tarihlerini içeren Pazar günleri 14.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gerçekleşecek. İlgili günlerde gün boyu sürecek resim atölyesi ile üyeler "Bugünün Saraylısı" diyecek, söyleşi atölyesinde Osmanlı Döneminin Semai Kahvehaneleri'ni tanıyacak, Zarafet Okulu'nda Adab-ı Muaşeret Kurallarını öğrenecekler.

Muamma Levhasından Mahla Tasarımına, Ay Takviminden Kaftan Desenlerine, Hüsn-ü Hat'tan Kandil Yapımına, Doğu Hatıralarından Gönül Defterlerine, Temaşadan Kabul Günlerine ve Kervansaraylara kadar geniş bir yelpazeyi sanat atölyeleriyle bugüne taşıyacak olan çocuklar; Fasıl, Fener Alayı, Mehter gibi unsurlarla da tüm geleneği yaşayacaklar. Kulüp üyeleri iftar için Saray Helvası hazırlanışına da interaktif olarak şahit olacak, eski ramazanların törensi havasını Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi etkinlik alanında doyasıya soluyacaklar. Toplamda 4 gün sürecek olan program, çocuklar kadar eski ramazanları özlemle anan ebeveynler için de kaçırılmaz bir fırsat olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Onbir Ayın Sultanları Burada! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement