OSGİAD: IŞİD İhracata Yüzde 50 Darbe Vurdu - Son Dakika
Güncel

OSGİAD: IŞİD İhracata Yüzde 50 Darbe Vurdu

Ortadoğu Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (OSGİAD) Başkanı Mahmut Şanlı, IŞİD'in Musul'a girmesinden bu yana Irak ile olan ihracatta yüzde 50 düşüş yaşandığını söyledi

21.09.2014 18:06

OSGİAD'ın yeni seçilen yönetim kurulu, tanışma ve gündeme ilişkin değerlendirme yapmak üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan OSGİAD Başkanı Mahmut Şanlı, IŞİD sorunu ve çözüm süreci konularında değerlendirmelerde bulundu.

"Kimse O Bölgeye Mal Göndermek İstemiyor"

IŞİD'in Irak'ta Musul'a girmesinden bu yana ekonomik olarak, ihracatın düşmesine ve dış ticaret açığına neden olduğunu anlatan Şanlı şöyle dedi:

" Türkiye'den Irak'a yılda 12 milyar dolarlık bir ihracat yapılıyordu. IŞİD'in Musul' girmesinden sonra yıllık 5 milyar dolar kayıp yaşandı. Irak'ta İŞİD sonrası bir güvensizlik hakim. İhracat yapan firmalar güvensizlikten ötürü ticaret yapmıyor. Kimse o bölgeye mal göndermek istemiyor. Bu durum Doğu ve Güneydoğu'yu direkt etkiliyor. Çok ciddi ticari kayıplara yol açacağını düşünüyoruz" dedi.

"Anadilde Eğitim Olmazsa Olmazdır"

Çözüm sürecine değinen Şanlı, sürecin başlamasıyla bölgeye yatırımların artığına dikkati çekerek, "Son bir yılda Diyarbakır'da çok önemli yatırımlar gerçekleşti. Çözüm sürecinin bir an önce somut adımlarla neticeye ulaştırılmasını istiyoruz. Barış ve çözüm süreci demek, bölgeye yapılacak istihdam, sosyal gelişmişliğin artması demektir. Barışın oluşabilmesi için, öncelikle anadilde eğitimi onurlu bir barışın olmazsa olmazı olarak görüyoruz. 2015-2016 eğitim öğretim yılı Kürtçe okullarla başlanmalı" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel OSGİAD: IŞİD İhracata Yüzde 50 Darbe Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement