Telsizli Çobanlar İş Başında - Son Dakika
Güncel

Telsizli Çobanlar İş Başında

Telsizli Çobanlar İş Başında

Bingöllü çobanlar da çağa ayak uydurarak teknolojinin nimetlerinden faydalanmaya başladı.

27.06.2013 10:26  Güncelleme: 10:41

Bingöllü çobanlar da çağa ayak uydurarak teknolojinin nimetlerinden faydalanmaya başladı. İki kafadar çoban, kullandıkları telsizlerle irtibat kurarak ilginç diyaloglar kuruyor.

Bingöl'ün Yedisu ilçesine bağlı Döşengi Mahallesi'nde çobanlık yapan Erdoğan Sertkaya ve Hüseyin Aslan adlı iki kafadar, internet üzerinden satın aldıkları ve 15 kilometrelik alanda bile rahatlıkla iletişime geçtikleri telsizlerle irtibat kuruyor.

400 büyükbaş hayvanı iki sürü halinde otlatan çobanlar, "Teknolojiden faydalanmak istiyoruz. Telsiz almaya karar verdik. İnternet üzerinden aldığımız telsizlerle aramızdaki iletişim sorununu çözdük. İlk zamanlarda bizi görenler şaşırıyordu ama şimdi alıştılar. Bu sayede rahat ettik. Rahatlıkla birbirimize ulaşabiliyoruz. Herhangi bir tehlike anında da haberleşiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kendi aralarında, "Kırmızı inek bende görünmüyor. Bahsettiğiniz inek benim sürüye katılmış, sana doğru gönderiyorum" şeklinde ilginç konuşmalar yapan Sertkaya ve Aslan, cep telefonu da kullandıklarını ancak telefonun birçok bölgede çekmediğini belirterek, "Cep telefonlarımız da var ancak bulunduğumuz bölgenin birçoğunda çekmiyor ve ayrıca telefon konuşmalarına para ödüyoruz. Zaman ve maddi açıdan daha uygun olması nedeniyle bu yolu tercih ettik. Telsizlerimizle yaklaşık 15 kilometrelik bir alanda rahatlıkla konuşabiliyoruz" dedi. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Telsizli Çobanlar İş Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement