Polise Kamyondan Mobil Komuta Merkezi - Son Dakika
Güncel

Polise Kamyondan Mobil Komuta Merkezi

Polise Kamyondan Mobil Komuta Merkezi

Kayseri Polisi, İl Özel İdaresinin desteğiyle bir kamyonu teknik ve fiziki donanımla Türkiye'nin ilk mobil komuta merkezi haline getirdi.

14.04.2014 11:27  Güncelleme: 11:24

Kayseri Polisi, İl Özel İdaresinin desteğiyle bir kamyonu teknik ve fiziki donanımla Türkiye'nin ilk mobil komuta merkezi haline getirdi. İçinde tuvaleti banyosu, yatak odası, uydu bağlantısından, internete, 360 derece açıya dönebilen kameranın bulunduğu mobil komuta merkezi, yurt dışından gelecek polis ekipleri ve İnterpol tarafından da kullanılacak.

Kayseri halkının Polis Teşkilatına, "Polis Haftasında" bağışladığı 70 araç ile 3 çok amaçlı karavan düzenlenen törenin ardından hizmete girdi. Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, "Kayseri polis teşkilatı olarak bir ilke imza atarak, İl Özel İdaresi tarafından bize bağışlanan bir kamyonu, acil olaylarda kullanmak üzere mobil komuta merkezine dönüştürdük. Bu merkez, toplumsal olaylar, deprem, sel, çok ölümlü trafik kazalarında olay yerine götürülecek ve her türlü gelişme buradan takip edilerek, yönlendirilecek" dedi. Emniyet Müdürü Aydın, bu arada toplumsal olaylarda özellikle Çevik Kuvvet Polislerinin dışarıda görev yaparken tuvalet başta olmak üzere beslenme ve uyku gibi bir çok ihtiyaçlarına yanıt verebilmesi amacıyla içinde tuvalet ve lavabo ile yemek pişirilebilen, çay ve kahve gibi sıcak içeceklerin de servis yapıldığı 3 karavanında Emniyet teşkilatının emrine sunulduğunu söyledi. Mustafa Aydın, mobil komuta merkezi ile karavanların Türk polisinin yanı sıra, soruşturma için ülkemize gelen İnterpol teşkilatı mensupları ile başka ülkelerin polislerinin de emrine verileceğini sözlerine ekledi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polise Kamyondan Mobil Komuta Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement