Putin, Merkez Bankası Başkanı ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Putin, Merkez Bankası Başkanı ile Görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Merkez Bankası'nın rubleyi güçlendirmek ve istikrar kazandırmak için çok şey yaptığını söyledi.

10.08.2015 18:16

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Merkez Bankası'nın rubleyi güçlendirmek ve istikrar kazandırmak için çok şey yaptığını söyledi.

Putin, rublenin son dönemde dolar ve avro karşısında değer kaybetmesinin ardından Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina'yı Kremlin Sarayı'nda kabul etti.

Finans ve bankacılık sektörlerinin son durumuyla ilgili bilgi alan Putin, "Merkez Bankası, ulusal para biriminin güçlenerek istikrar kazanması ve finans sisteminin istikrarı hissetmesi için çok şey yapıyor. Bu yolda kararlılıkla gittiğinizi görüyorum" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Nabiullina ise bankacılık sisteminin istikrarlı ve güvenli alanda bulunduğunu belirterek, bankacılık sektörünün yarı yıl gelir göstergelerine göre kara geçtiğine dikkati çekti. Nabiullina, bankacılık sektörünün yıllık karının 100 milyar ruble seviyesinde olmasının beklendiğini ifade etti.

Nabiullina, geçen yılın son dönemlerinde yaşanan bankalardaki mevduat sorunun da aşıldığını kaydederek, ulusal kredi kartı sisteminde ise grafiğe uygun ilerlediklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Putin, Merkez Bankası Başkanı ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement