Rus Mankene Din Değiştirten İmam, AK Parti'den Aday Adayı - Son Dakika
Güncel

Rus Mankene Din Değiştirten İmam, AK Parti'den Aday Adayı

Rus Mankene Din Değiştirten İmam, AK Parti\'den Aday Adayı

Diyarbakır'da imamlık yapan 43 yaşındaki Mehmet Emin Mülayim, Ak Parti'den Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

18.02.2015 12:52  Güncelleme: 13:51

Diyarbakır'daki tarihi Ulu Camii'nde 40 yıl imamlık yapan babası Molla Ali Mülayim'den sonra 13 yıldan bu yana aynı görevi sürdüren 43 yaşındaki Mehmet Emin Mülayim, Ak Parti'den Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Aynı zamanda avukat da olan Mülayim, babasının, "Minbere dön" çağrısı nedeniyle avukatlığı bırakıp imam olmuş ve Türkiye'de 'Rus gelin' olarak tanınan ve bir çok sinema filmi ve dizide rol alan Rus manken Tatyana Tsvikeviç'in 2009 yılında Müslüman olmasında, sesi ile etkili olmuştu.

Ulu Camii'de 40 yıl imamlık yapan babasından sonra 13 yıldır bu görevi devam ettiren Mehmet Emin Mülayim, Ak Parti'den Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı. İmam Hatip Lisesi ve Azarbeycan'da İlahiyat Fakültesi'ni bitirdikten sonra Diyarbakır'a dönen Mülayim, daha sonra Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirerek, avukatlık yaptı. Babasının yanında daha önce müezzinlik ve fahri imamlık yapan Mülayim, babası Molla Ali Mülayim'in, "Minbere dön" çağrısı üzerine avukatlığı bırakarak Ulu Cami'de imamlık yapmaya başladı.

Ak Parti'den Milletvekili aday adayı olmak için 13 yıldan bu yana görev yaptığı Ulu Cami imamlığından istifa eden Mehmet Emin Mülayim, Rus manken Tatyana Tsvikeviç'in 2009 yılında Müslüman olmasından da etkisi olmuştu. Türkiye'de 'Rus gelin' olarak tanınan ve bir çok sinema filmi ve dizide rol alan Rus manken Tatyana Tsvikeviç'in 2009 yılında Müslüman olması olayını anlatan Mülayim, şöyle dedi:

"Kardeşimizin ismi Tatyana. Bir ikindi vakti caminin karşısında Hasan Paşa Hanı'nda oturuyor. İkindi vakti ezanımıza denk geliyor. Ezanı dinleyip etkileniyor. ve katıldığı bir televizyon programında, 'Ben çok ezan dinledim. Ama Diyarbakır'da dinlediğim ezandan çok etkilendim. Ezanın bitmesini istemedim. O anda meleklerin üstüme geldiğini hisettim' deyip orada şehadet getirip Müslüman oluyor. Adını Sedef olarak değiştiriyor." - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rus Mankene Din Değiştirten İmam, AK Parti'den Aday Adayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement