"Sakarya'da Havuz Sistemini Oluşturacağız" - Son Dakika
Güncel

"Sakarya'da Havuz Sistemini Oluşturacağız"

"Sakarya\'da Havuz Sistemini Oluşturacağız"

Federasyon'dan Sakarya'nın yeni Müftüsü İlyas Serenli'ye ziyaret.

10.01.2012 17:02

Müftü SERENLİ: " Sakarya'da Havuz sistemini oluşturacağız"

Rize İl Müftülüğünden Sakarya İl Müftülüğü'ne atanan İlyas Serenli; "Cami İnşaatı yardımlarını ve camilerdeki eksiklikleri, oluşturacağımız havuz sistemiyle çözeceğiz"

TEBRİK ZİYARETİ

Türkiye Cami ve Kur'an Kursları Dernekleri Federasyonu Onursal Başkanı Ekrem Yüce ile Federasyon Genel Başkanı Recep Kıyak; Rize İl Müftülüğü'nden Sakarya İl Müftülüğü'ne atanan ve aslan Bartın'lı olan İlyas Serenli'yi Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte ziyaret ederek; "Hayırlı Olsun" dileklerinde bulundu.

İKİ ESKİ DOST

Erzurum Ziraat Fakültesi'ndeki öğrencilik yıllarında tanışan ve ÇAYKUR Genel Müdürlüğü görevinde iken de Rize'de 3 yıl birlikte çalışan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müşaviri Ekrem Yüce; yakın dostu İlyas Serenli'nin memleketi Sakarya İl Müftüsü olmasından dolayı ayrıca tebrik etti.

KISA BİRİFİG

Tebrik ve hayırlı olsun ziyaretlerinde; Sakarya'nın yeni Müftüsü İlyas Serenli'ye derneğin varoluş ve çalışmaları hakkında bilgi vererek, Cami ve Kur'an kurslarıyla ilgili düşünce, sıkıntı ve isteklerini dile getiren Federasyon Genel Başkanı Recep Kıyak; Sakarya genelinde Bin 200 Caminin ve 550 de Cami Derneğinin bulunduğunu söyledi.

BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ

Öğrencilik yıllarından beri derneklerle iç içe olduğunu ifade eden Sakarya Müftüsü İlyas Serenli; "Sakarya'da her zaman imam, dernek ve cemaatle işbirliği içerisinde olacağız. İmam, dernek ve cemaat kavgasına ve çekişmesine son vereceğiz. Zaman zaman derneklerimizle bir araya gelerek, fikir alışverişinde bulunacağız. İnşaat veya eksikler için Camilere toplanan paraları bir havuz içerisinde toplayarak, gerekli yardımları bu havuzdan sağlayacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Sakarya'da Havuz Sistemini Oluşturacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement