Şanal, 62. Hükümet Programını Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Şanal, 62. Hükümet Programını Değerlendirdi

Şanal, 62. Hükümet Programını Değerlendirdi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Koray Güngör, 62. Hükümet programına ilişkin, “62. Hükümetin de programına baktığımızda bu güven ve istikrar devam politikası kesintisiz devam edeceği görülmekte.

06.09.2014 16:16

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Koray Güngör, 62. Hükümet programına ilişkin, "62. Hükümetin de programına baktığımızda bu güven ve istikrar devam politikası kesintisiz devam edeceği görülmekte. İç piyasalarda dengeyi sağlamak için kayıt dışı ekonomiyle mücadele gözüküyor. Piyasalardaki denge için birbirine haksız rekabeti önleyebilmek için çok önem veriyoruz" dedi.

ATO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Koray Güngör, 62. Hükümet programını değerlendirdi. "Son 12 yıldır AK Parti hükümeti istikrarın devamı, ekonomiye güven devam etmekteydi" diyen Güngör. "62. Hükümetin de programına baktığımızda bu güven ve istikrar devam politikası kesintisiz devam edeceği görülmekte. İç piyasalarda dengeyi sağlamak için kayıt dışı ekonomiyle mücadele gözüküyor. Piyasalardaki denge için birbirine haksız rekabeti önleyebilmek için çok önem veriyoruz. Buna iş adamları olarak destek veriyoruz. Büyüme hızları, ileri teknolojiye yatırım ve önümüzdeki 2023 yılı hedeflerimiz, 500 milyarlık hedeflerimiz için doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu 500 milyarlık hedefe, ileri teknolojiye yaptığımız yatırımlarla ulaşabileceğimiz görülmekte. Bu istikrarın bu dönemde de devam edeceğini görüyoruz. 12. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da halkın iradesi ile seçilmesi, tekrar 62. Hükümetin kurulması ve programını açıklaması, bu istikrar kesintisiz devam edecek. Dünya konjoktöründe de büyüme hızlarımız, ekonomi ve hükümetteki istikrarlar hepsi ses getirmekte" diye konuştu.

Gezi Parkı ve 17- 25 Aralık olaylarının istikrara zarar verdiğini kaydeden Şanal, "Bu yıl kayıp bir yıl olarak görüyorum. İki tane seçim yaşadık. Bu iki tane seçim ister istemez ekonomide bir bekleme dönemi diye düşünelim. Artık Türkiye'nin büyüme hızını, istikrarını var gücümüzle elimizden gelen çalışmayı yapmak istiyoruz" dedi.

62. Hükümet programında yer alan yeni anayasa değişikliğine ilişkin olarak da Şanal, "Anayasa değişikliği olmazsa olmazlardan bir tanesi. Eski anayasalarla, 12 Eylül dönemi anayasalarıyla bu işin yürüyemeyeceği, dünyanın 10 ekonomisi arasına girmek istiyorsak bunlar da yeni anayasayla olması gereken şeyler" şeklinde konuştu.

Hükümet programını desteklediğini ifade eden Şanal, "İstihdama yönelik, yeniliklere yönelik, ileri teknolojiye yönelik, ekonomideki iç huzurun dengedeki rekabeti düzenine yönelik çeşitli gördüğümüz olaylara hak veriyoruz. Olmazsa olmaz olarak düşünüyorum. Bunlar bizim ülkemizdeki önümüzdeki dönemde istikrarın devamı olarak görüyoruz" dedi.

Paralel yapıya da göndermelerde bulunan Şanal, devletin içinde devlet olamayacağını kaydetti. Devletin tek olduğunu, devlet içerisinde farklı yapılanmaların olmasının yanlış olacağını dile getiren Şanal, "Biz bu hükümeti göreve getirdiysek, bu hükümete de destek verecek bizleriz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şanal, 62. Hükümet Programını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement