Saraybosna Büyükelçisi Erginay, Kardinal Pulyiç'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Saraybosna Büyükelçisi Erginay, Kardinal Pulyiç'i Ziyaret Etti

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, beraberinde Saraybosna Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı ile birlikte Bosna Hersek'teki Katolik toplumunun dini lideri Kardinal Vinko Pulyiç'i ziyaret etti.

16.12.2014 19:59

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, beraberinde Saraybosna Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı ile birlikte Bosna Hersek'teki Katolik toplumunun dini lideri Kardinal Vinko Pulyiç'i ziyaret etti.

Erginay, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Bosna Hersek'teki görevine başladıktan sonra, ziyaretleri çerçevesinde Bosna Hersek'teki dini liderleri de ziyaret ettiğini belirterek, bu kapsamda bugün de Kardinal Vinko Pulyiç ile görüştüğinü söyledi.

Ziyaret vesilesiyle Kardinal Pulyiç ve ülkedeki Katolik toplumunun Noel'ini kutlayan Erginay, "Bosna Hersek üzerinde çok kültürlülük ve çok dinlilik gerçekten çok önemli, hayati bir konu. Dolayısıyla dini liderlerin oynayacağı rol, burada gösterecekleri önderlik ve liderlik çok önemli. Sayın Kardinalde bu alanda çok deneyimli, çok saygı duyulan bir şahsiyet. Ben de bu saygı çerçevesinde kendisine bu ziyareti gerçekleştirdim" diye konuştu.

Kardinal Pulyiç ise ülkede görevli büyükelçilerle sık sık görüştüğünü kaydederek, Bosna Hersek'te görevli büyükelçilerin ülkede yaşayan tüm halklara ilgili olmasının önemine dikkati çekti.

Papa Franciscus'un geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyareti anımsatan Pulyiç, Papa'nın önümüzdeki dönemde de Bosna Hersek'i ziyaret etmesini diledi. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saraybosna Büyükelçisi Erginay, Kardinal Pulyiç'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement