Sarımsaklı Hem Gündüz Hem Gece Dolup Taştı - Son Dakika
Güncel

Sarımsaklı Hem Gündüz Hem Gece Dolup Taştı

Sarımsaklı Hem Gündüz Hem Gece Dolup Taştı

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde 17 kilometrelik plajıyla ünlü Sarımsaklı, en kalabalık Ramazan Bayramı'nı bu yıl yaşadı.

07.07.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde 17 kilometrelik plajıyla ünlü Sarımsaklı, en kalabalık Ramazan Bayramı'nı bu yıl yaşadı. Özellikle yerli turist sayısındaki artış, pansiyon, otel ve restoranlar başta olmak üzere tüm esnafın yüzünü güldürürken, tatilciler fiyatlardaki artışa tepki gösterdi.

Bayram tatilinde Akdeniz sahilleri yerine Ege kıyılarını tercih edenlerin bir bölümü soluğu Ayvalık'ın Sarımsaklı Plajı'nda aldı. Sahildeki otellerde yüzde 100 oranında doluluk yaşandığı için, tatile gelen vatandaşlar pansiyonlarda konakladı. Talepteki artışa bağlı olarak kiralık ev fiyatları geceliği 300 liraya kadar çıkınca, Sarımsaklı sakinlerinin kendi evlerini bile günlük kiraya verdikleri ve geceyi kumsalda geçirmeyi tercih ettikleri öğrenildi.

SU BİLE 3 LİRA OLDU

Kış mevsiminde 65 bin nüfusa sahip Ayvalık'ın en büyük mahallelerinden biri olan Küçükköy'e bağlı Sarımsaklı Mevkii'nde bayram nedeniyle nüfus 300 bini aştı. Cadde ve sokaklarda trafiğin kilitlendiği ilçede, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesine bağlı olarak Sarımsaklı Plajı da serinlemek isteyen tatilcilerle dolup taştı. Halk plajındaki şemsiye ve şezlongları da işgal eden işletmeciler, tatilcilerin tepkisini topladı. Sahil bandında bulunan kafe, restoran ve seyyar satıcılar, küçük bir pet şişe suyu bile 3 liradan satmaya başladı. Bazı tatilciler yoğunluğu fırsat bilen esnafı fırsatçılıkla suçladı. Öte yandan aşırı su tüketimi nedeniyle Sarımsaklı'daki apartmanların üst katlarına şebeke suyu çıkmadığından susuzluk sorunu yaşandı.

REZERVASYONLARA DEVAM

Sarımsaklı geceleri ise özellikle gençlere güzel bir eğlence imkanı sundu. Küçükköy Spor'un bu yıl ilk kez turizmin hizmetine soktuğu 4 tekerlekli bisikletler, faytonlar ile kumsalda bulunan atlar, tatilin tadını çıkarmak isteyenlerin beğenisini topladı. Ayvalık Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Ümit Özgültekin, geçen yıl da benzeri kalabalığın olduğunu, ancak bu yıl tatilin 9 güne çıkarılmasına bağlı olarak ilginin arttığını söyledi. Ramazan Bayramı ile birlikte başlayan Ayvalık ve Sarımsaklı'daki doluluk oranının devam etmesini dileyen Özgültekin, rezervasyonlara bakıldığında temmuz ve ağustos sonuna kadar aynı yoğunluğun devam edeceğini dile getirdi.

Bölgede gece gündüz görev yaparak tatilciler ve belde sakinlerinin can ve mal güvenliğini sağlayan jandarma ekipleri, herhangi bir asayiş olayı yaşanmadığını bildirdi.

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sarımsaklı Hem Gündüz Hem Gece Dolup Taştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement