Seralara Sıkı Denetim Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Seralara Sıkı Denetim Yapıldı

Büyükşehir Belediyesi, hava kirliliğini önleme çalışmaları kapsamında seraları ve kaloriferli yapıları da denetliyor.

08.01.2015 13:47  Güncelleme: 13:55

2014 yılında 682 sera ve konuta yapılan denetimlerde kurallara uymayanlara 86 bin 555 lira idari para cezası uygulandı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler, havaların soğumasıyla kömür tüketiminin arttığı seralar ile kaloriferli yapılarda denetimlerini sıklaştırdı. Yakılan kömürün uygunluk belgesi ile yakma tekniğini inceleyen ekipler, standart dışı kömür kullanan ve yakma kurallarına uymayan işletmelere ceza uyguladı. 2014 yılında 682 sera ve konutu denetleyen ekipler, kurallara uymayanlara 86 bin 555 lira idari para cezası kesti.

638 TON KÖMÜR İL DIŞINA ÇIKARILDI

Isınma Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ve İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı çerçevesinde kömür kamyonları da denetleniyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2014 yılında Döşemealtı, Aksu, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinden kente giriş yapan 717 kömür kamyonunda toplam18 bin 767 ton kömür denetledi. Büyükşehir Belediyesi Hava Kalitesi Kontrol Laboratuvarı'nda yapılan analiz sonucu, 638 ton kömür İl Mahalli Çevre Kurulu standartlarına uymadığı belirlenerek şehir dışına çıkarıldı.

VATANDAŞ UYARILDI

Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları katı atık yakıt belgesi olan istasyonlardan kömür almaları, Büyükşehir Belediyesi'nin uygunluk belgelerini mutlaka istemeleri, yakım kurallarına ve saatlerine uymaları konusunda uyardı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Seralara Sıkı Denetim Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement