Siirt'te Kutlu Doğum Çocuklarına Altın Takıldı - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Kutlu Doğum Çocuklarına Altın Takıldı

Siirt\'te Kutlu Doğum Çocuklarına Altın Takıldı

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Siirt İl Müftülüğü organizasyonu, Sancaklar Vakfı sponsorluğu ve Kızılay Siirt Şubesi ile Siirt Bir Ses Ver Derneği işbirliğiyle 20 Nisan'da doğan 17 bebeğe çeyrek altın ve bohça hediye edildi.

22.04.2014 12:35

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Siirt İl Müftülüğü organizasyonu, Sancaklar Vakfı sponsorluğu ve Kızılay Siirt Şubesi ile Siirt Bir Ses Ver Derneği işbirliğiyle 20 Nisan'da doğan 17 bebeğe çeyrek altın ve bohça hediye edildi.

Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın eşi Arzu Aydın, Siirt Müftüsü Faruk Arvas, Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık, Siirt Bir Ses Ver Derneği üyeleri ve din görevlilerinin katılımıyla Siirt Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tören düzenlendi. Peygamberimizin dünyayı teşrif tarihi 20 Nisan olduğu için bugünü seçtiklerini söyleyen Siirt Müftüsü Faruk Arvas, "Kutlu doğumun anısına, son 36 saat içerisinde ilk doğan 17 bebeğe çeyrek altın hediye ettik. Hazreti Muhammed'in dünyayı şereflendirdiği günün yıl dönümünde sevincimizi paylaşmak istedik. Kutlu doğum günü dünyaya gelen yavrularımıza Rabbim hayırlı bir ömür sürmesini nasip etsin. Güllerin Efendisi'nin (S.A.V) 1443. yıl dönümünde dünyaya gelen yavrularımızı Allah'ım vatanına, milletine, bayrağına ve dinine bağlı hayırlı evlat olmayı nasip ve müyesser eylesin. Yavrularımız, Güllerin Efendisi'nin doğum yıl dönümünde dünyaya geldiği için kutlu doğum bebekleri olarak altınla ödüllendirdik" dedi.

Müftü Arvas, Kutlu Doğum Haftası'nın 20 Nisan'a denk gelen ve son 36 saat içerisinde doğan bebeklerin kulaklarına ezan ve kamet okudu. Ailelerin teklifi üzerine, bebeklerin bazılarına Nisa Nur, Mehmet Emin, Sümeyra, Rukiye, Muhammed Furkan, Muhammed Enis, Ömer, Fatma, Ümmü Gülsüm ve Eyyüp isimleri konuldu.

Çocuklarına çeyrek altın ve çocuk bohçası hediye edilen çiçeği burnunda anneler ise bu jestten son derece memnun olduklarını ifade ederek yetkililere teşekkür etti. Etkinlik, hastane çalışanlarına gül ve Peygamberimizi anlatan kitap hediye edilmesiyle sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Siirt'te Kutlu Doğum Çocuklarına Altın Takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement