Şili'de Devlet Başkanı Seçilen Bachelet, Yemin Ederek Görevine Başladı - Son Dakika
Güncel

Şili'de Devlet Başkanı Seçilen Bachelet, Yemin Ederek Görevine Başladı

Şili\'de Devlet Başkanı Seçilen Bachelet, Yemin Ederek Görevine Başladı

Pinochet döneminde babasını kaybeden Bachelet, 4 yıl aradan sonra tekrar devlet başkanlığı koltuğunda.

12.03.2014 12:06

VALPARAISO (AA) — Güney Amerika ülkelerinden Şili'de aralık ayında yapılan devlet başkanlığı seçimini kazanan Michelle Bachelet, yemin ederek görevine başladı.

Valparaiso kentindeki kongre binasında düzenlenen yemin töreninde konuşan 62 yaşındaki Bachelet, "Artık daha adil, daha gelişmiş, daha modern bir Şili hayalini gerçekleştirmenin zamanı" dedi.

Daha sonra başkent Santiago'ya geçen Bachelet, devlet başkanlığı sarayı önünde toplanan 5 bin kişiye hitaben yaptığı konuşmada, "Şili'nin önündeki en büyük sorun, eşitsizlik. Şimdi hep birlikte bu sorunu aşmak için çalışacağız" sözünü verdi.

Bachelet, 16 Aralık'ta yapılan seçimin ikinci turunda oyların yüzde 62'sini almış ve Şili'nin yaklaşık 80 yıllık demokrasi tarihinde en yüksek oy oranı ile seçilen devlet başkanı olmuştu.

Asıl mesleği çocuk doktorluğu olan Bachelet, 2006-2010 yıllarında Şili'nin ilk kadın devlet başkanı olmuştu. Sosyalist Parti, Hristiyan Demokratlar ve Komünistler ittifakının liderliğini yapan Bachelet, seçim kampanyasını, zenginlerle yoksullar arasındaki uçurumu daraltmayı hedefleyen politikalar üzerinden yürütmüştü.

Bachelet'in babası, 1973'te askeri darbe ile iktidara gelen Augusto Pinochet rejimi sırasında cuntaya destek vermediği için işkence edilerek öldürülmüştü. - Valparaiso

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şili'de Devlet Başkanı Seçilen Bachelet, Yemin Ederek Görevine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement