Singer'den Annelere ve Kadınlara Gelir Sağlayacak Kurs! - Son Dakika
Güncel

Singer'den Annelere ve Kadınlara Gelir Sağlayacak Kurs!

Singer\'den Annelere ve Kadınlara Gelir Sağlayacak Kurs!

Dikiş makineleri, günümüzde ağırlıklı olarak hobi amacıyla kullanılsa da birçok kişi için ev bütçesine katkı sağlayacakları önemli teknoloji ürünleri arasında görülüyor.

10.05.2018 11:29  Güncelleme: 11:28

Özellikle bebekleri dolayısıyla her gün gidip gelecekleri bir işte çalışamayan anneler, evde yaptıkları işlerle hem stres atıyor hem de para kazanabiliyor. Son teknolojiyi kullanan çok özel dikiş makinelerinin yanı sıra geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de daima kadınların yanında olan SINGER, ürünleriyle olduğu kadar gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de kadınları ve anneleri destekliyor.

SINGER'in "Eğitimli Birey, Eğitimli Toplum" sloganı ile hayata geçirdiği proje bu anlamda annelere de fırsat oluyor. Proje, kursiyerlerin aile bütçelerine ve dolayısı ile ülke ekonomisine katkı sağlamalarını, mesleklerini değiştirebilmelerini, kişisel yeterliliklerinin açığa çıkarılmasını, hobilerinin geliştirilmesini, kolektif çalışma becerililerinin artırılmasını ve kendi kendine yetebilmelerini mümkün kılmayı hedefliyor. 20-25 kişilik sınıflarda, 3 ila 6 ay arasında değişen sürelerle eğitim gören kursiyerlere meslek sahibi olduklarını kanıtlayan sertifikalar veriliyor. Mezun olmaya hak kazananlar, makine bilgisinin yanında kursun cinsine göre dikiş, nakış, tasarım, mefruşat hazırlama becerilerini öğrenerek kendi ihtiyaçlarını karşılayabildikleri gibi dikiş, nakış atölyeleri açarak profesyonel hizmet verebilecek kabiliyete de ulaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve ilköğretim çağını geçmiş durumdaki herkes SINGER'in Makine Eğitimi Kurslarına katılabiliyor.

SINGER Genel Müdürü Sinem Kınran Parlak, sağladıkları kursların annelere ve kadınlara sağlayacağı avantajları şu sözlerle anlatıyor.

"Bu kurslardan mezun olacak kursiyerler, aile bütçesine katkı sağlayabilecek duruma geliyor. Bunu şu somut veri ile çok basit bir şekilde anlamamız mümkün; bu kurslardan mezun olanlar, öncelikle kendi evlerindeki sökük ve tamirler (fermuar değişimi, paça tamiri, eskileri yenilemek, çeşitli hobi dikişleri) için harcadıkları yıllık masraflardan kurtulacaklar. Bu da yıllık giyim kuşam masrafının %10'una denk geliyor. Örneğin; kursiyerlerin ücret karşılığı çalıştıklarını düşünelim. Günde 4 adet hobi torbası üretseler, 60 TL gelir elde edebilirler. Bu da ayda 1.500 TL gibi bir gelir demek. Elbette örnekleri çoğaltabiliriz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Singer'den Annelere ve Kadınlara Gelir Sağlayacak Kurs! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement