Şirince'de Kıyamet Bahane, Eğlence Şahane - Son Dakika
Güncel

Şirince'de Kıyamet Bahane, Eğlence Şahane

Şirince\'de Kıyamet Bahane, Eğlence Şahane

Mayaların inanışı nedeniyle cazibe merkezi haline gelen Şirince'de kıyamet hareketliliği, sabahın erken saatlerinden itibaren başladı.

21.12.2012 13:54  Güncelleme: 13:55

21 Aralık'a sessiz ve sakin giren, Mayaların inanışı nedeniyle cazibe merkezi haline gelen Şirince Köyü'ndeki 'Kıyametö hareketliliği, sabahın erken saatlerinden itibaren başladı. Sabah ezanıyla birlikte günün ağardığı köyde, dün, umduklarını bulamayan esnaf, işyerlerini açarak gelmesi düşünülen binlerce kişiyi beklemeye başladı. Düne göre daha fazla hareketliliğin yaşandığı ancak beklenen kalabalığa henüz ulaşılamayan köyde, sağlık, sivil savunma ve jandarma ekipleri de önlemlerini arttırdı. Özellikle izinsiz araçların alınmadığı köydeki belirli alanlara kurulan otoparklar da dolmaya başladı. Çok sayıda medya mensubunun akın ettiği köyde, melek kostümü giyen kızlar, gelen misafirleri karşıladı. Bu arada gece boyunca devam eden eğlenceler de gündüze taşındı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın talimatıyla misafirleri neşelendirmek amacıyla köye gönderilen halk oyunları ekipleri, gösterileriyle büyük beğeni topladı. Kırmızı başlıklarıyla dikkat çeken 'Frigya uyanıyorö adlı ritm grubu da gösterilerde bulundu. Bir berberin dükkanını açmayarak protestoda bulunduğu köyde, sokak aralarındaki renkli eğlenceler, 'Kıyamet bahane, eğlence şahaneö dedirtti.

KEFENLİ PROTESTO EYLEMİ

Bu arada, En Gençlik, Eğitim ve Spor Kulübü Derneği üyeleri de, protesto eylemi düzenledi. Cansız bir mankene kefen giydiren kulüp üyeleri, yaptıkları açıklamada, 'Asıl kıyamet doğayı korumazsak kopacak. Para hırsıyla doğayı düşüncesizce kirletenler, doğa katliamlarını görmezden gelenler yüzünden kendi yaratacağımız kıyamet Allah'ın kıyametinden önce gelecek. Halbuki kendi kıyametimizin çıkmasını engelleyebilir, bir yerlere gidip canımızı kurtarma ihtiyacı duymadan mutlu ve huzurlu bir hayat sürebilirizö denildi.

EYLEME MÜDAHALE EDİLDİ

Köye gelen TES-İŞ ve Maden-İŞ sendikası üyeleri, 'Kömür de santralde hepimizin sahip çıkalım. Özelleştirme devleti çökertiyorö diyerek köyün içinde eylem yapmak istedi. Ancak jandarma gruba müdahale ederek eyleme köyün dışındaki otoparkta yapmalarına izin verdi.

İzmir Bisiklet Derneği'nin üyeleri de, 'Meraktan geldikö diyerek köye bisikletleriyle girdi. Bazı ziyaretçiler Şirinler, kovboy kostümleri ile sokakta dolaştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şirince'de Kıyamet Bahane, Eğlence Şahane - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement