Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Güncel

Soma'daki Maden Faciası

TUROB Yönetim Kurulu ve TÜMSİAD İstanbul Şubesi Başkanı Topal, taziye mesajı yayımladı Kadıköy ve Maltepe belediyeleri, mayıs ayında yapılması planlanan bazı etkinlikleri iptal etti.

14.05.2014 11:24

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Yönetim Kurulu ve Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) İstanbul Şubesi Başkanı Eyüp Topal, Soma'da maden ocağındaki yangında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

TUROB Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, olay neticesinde maden ocağında mahsur kalanların sağ salim kurtulması temenni edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hayatını kaybeden madencilerimize Allah'tan rahmet, yaralı olanlara acil şifalar diler, ülkemizde bir kez daha bu tür kazalarla karşı karşıya kalınmaması beklentisiyle başta madencilerimizin aileleri ve yakınları olmak üzere tüm halkımıza bağ sağlığı ve sabır dileriz."

TÜMSİAD İstanbul Şubesi Başkanı Topal da yaptığı yazılı açıklamada, maden ocağında mahsur kalanların sağ salim kurtulması temenni ederek, hayatını kaybeden madencilere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Topal, "Ülkemizde bir kez daha bu tür kazalarla karşı karşıya kalınmaması beklentisiyle başta madencilerimizin aileleri ve yakınları olmak üzere tüm halkımıza bağ sağlığı ve sabır dileriz" ifadelerini kullandı.

Konser ve şenlikler iptal

Kadıköy Belediyesi'nden "Yastayız" başlığıyla yapılan yazılı açıklamada, mayıs ayı içerisinde düzenlenmesi planlanan konser ve şenliklerin iptal edildiği bildirildi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç yaptığı yazılı açıklamada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri ile Murat Boz konserinin iptal edildiğini belirtti.

Olaydan duyduğu üzüntüyü ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:

"Bunca emekçimizin yaşamını yitirdiği, bir o kadarının da yaşam mücadelesi verdiği bir ortamda kutlamaları yapmak acımızı arttıracaktır. O nedenle tüm etkinliklerimizi iptal ettik. Türkiye Soma'ya ağlıyor. Ekmeğini kilometrelerce yer altından çıkaran yüzlerce emekçi, yaşanan elim kaza sonucu hayatını kaybetti. Emekçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement