Sü Öğretim Üyesinin Odasında Ölü Bulunması - Son Dakika
Güncel

Sü Öğretim Üyesinin Odasında Ölü Bulunması

SÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamış: "Bir aylık iznimin ardından göreve başladım. İşimin, gücümün başındayım. Artık olay gününün değil, yaptığım çalışmaların konuşulmasını istiyorum" "Özellikle öğrencilerim, bu olay karşısındaki tutumumu ve duruşumu örnek aldıklarını, beni idol olarak gördüklerini söylediler.

13.07.2014 18:26

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan Kamış, "Bir aylık iznimin ardından göreve başladım. İşimin, gücümün başındayım. Artık olay gününün değil, yaptığım çalışmaların konuşulmasını istiyorum" dedi.

İzninin ardından görevine başlayan Kamış, yeni eğitim öğretim yılındaki hedefleriyle ilgili, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kamış, Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen eski eşi Prof. Dr. Ahmet G'nin, medyaya da yansıyan savcılıktaki ifadelerini kesinlikle kabul etmediğini söyledi.

Olayla ilgili hiçbir şekilde haberinin olmadığını belirten Kamış, "Eğer o güne ve öncesine dair haberim olsaydı, gereğini yapardım. Olay gününe ait ayrıntılara girmek istemiyorum. Bir aylık iznimin ardından göreve başladım. İşimin, gücümün başındayım. Artık olay gününün değil, yaptığım çalışmaların konuşulmasını istiyorum. Geleceğe, ileriye bakmak lazım" diye konuştu.

Kamış, bugüne kadar olduğu gibi fakülte için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağını vurguladı.

Olayın ardından çevresindekilerden hep destek gördüğünü anlatan Kamış, şunları kaydetti:

" Hacettepe Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve buradaki öğrencilerimden çok olumlu mesajlar aldım. Özellikle öğrencilerim, bu olay karşısındaki tutumumu ve duruşumu örnek aldıklarını, beni idol olarak gördüklerini söylediler. Bu da beni güçlendirdi. Sadece öğrencilerim değil, hiç tanımadığım insanlar da duruşumu takdir etti. Bu gelişmeler, geleceğe daha olumlu bakmamı sağladı, moral verdi. Hedeflerim belli. Kendimi güçlü hissediyorum. Görevime devam edecek gücü kendimde buluyorum. Yeni eğitim öğretim yılı için çok daha farklı planlarım var. Öğrencilerimizi proje yapmaya teşvik etmek adına çok daha sistematik çalışmalar yapacağım."

Neler yaşanmıştı

SÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in, Alaaddin Keykubat Yerleşkesi'ndeki Mühendislik Fakültesi dekanlık binasındaki odasında 5 Haziran'da cesedi bulunmuş, olayla ilgili aynı üniversitede öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet G. tutuklanmış, sekreter Asuman S. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

Prof. Dr. Ahmet G'nin; Özdemir'i fakültede şirket elemanı olarak çalışan Asuman S. ile ilişkisini öğrendiği için öldürdüğü ileri sürülmüştü. Dekanlık görevinden istifası Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilmeyen Handan Kamış, eşi Ahmet G'den boşanmıştı. Asuman S. de mahkemeye giderek eşinden ayrılmıştı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sü Öğretim Üyesinin Odasında Ölü Bulunması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement