Suriyeli Çocuklar Okula Başladı - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Çocuklar Okula Başladı

Suriyeli Çocuklar Okula Başladı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Mersin'e yerleşen 350 Suriyeli çocuk, depodan dönüştürülen okulda derse başladı.

16.09.2014 09:20

Mersin'in Akdeniz ilçesinde bulunan 'Suriye Mektebi'nin sorumlusu Kürdistan Hacı Ahmed, savaş dolayısıyla eğitimden yoksun kalan Suriyeli öğrenciler için eskiden depo olarak kullanılan alanı okula dönüştürdüklerini söyledi.

Ahmed, okulda ilkokul ve ortaokul müfredat dersleri ile Türkçe, Arapça ve İngilizce öğrenen çocukların 23 Suriyeli öğretmenden eğitim aldığını belirterek, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de malzeme desteğinde bulunduğunu ifade etti.

Tüm zorluklara rağmen çocukların eğitimlerinin aksamaması için gayret gösterdiklerini aktaran Ahmed, "Eksiklerimiz var ama buna da şükür. Şu an ilk ve ortaokul düzeyinde eğitim veriyoruz. Sabahtan öğleye kadar ve öğleden akşama kadar olmak üzere çocuklarımız okula geliyorlar" dedi.

Okulu yaparken güzel ve büyük olmasını istediklerini ancak imkanlar ölçüsünde bu kadarını yaptıklarını anlatan Ahmed, yeni eğitim öğretim yılına başlamaktan mutluluk duyduklarını aktardı.

Sıralara oturan Suriyeli öğrencilerin imkansızlıklara rağmen mutlu oldukları gözlendi.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Suriyeli Çocuklar Okula Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement