Taşkın'dan Üniversiteye Gergedan Heykeli Hediyesi! - Son Dakika
Güncel

Taşkın'dan Üniversiteye Gergedan Heykeli Hediyesi!

Taşkın\'dan Üniversiteye Gergedan Heykeli Hediyesi!

Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu ve DEİK/Türkiye-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın, üniversiteye koleksiyonunda yer alan aklın ve mantığın temsilcisi sayılan gergedan heykeli hediye etti.

30.04.2018 09:47  Güncelleme: 09:46

İstanbul Aydın Üniversitesi'ne hediye edilen gergedan heykelinin açılışı tören ile yapılırken, heykel, üniversitenin doğanın ve hayvanların korunmasına verdiği önemin bir göstergesi olarak Florya yerleşkesinde sergilenmek üzere yerini aldı.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Eski Devlet Başkanı Kgalema Motlanthe'nin onur konuğu olarak katıldığı panelde Mandela'nın hayatı, misyonu, devlet başkanlığı ve ayrımcılık karşıtı aksiyoner tavrı konuşuldu.

GERGEDAN AKLIN VE MANTIĞIN TEMSİLCİSİ

Konferansta konuşan Güney Afrika İzmir Fahri Konsolosu ve DEİK/Türkiye-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın, Nelson Mandela'nın düşünceleri ve eylemleri ile tüm Afrika kıtasının efsanevi lideri olduğunu söyledi. Mandela'nın barış ve kardeşlik için verdiği mücadelenin dünyaya örnek olduğunun altını çizen Taşkın, "Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara'daki büyükelçiliği aracılığıyla düzenlenen panelde yer almak benim için onur. İstanbul Aydın Üniversitesi'nin kurucusu Mustafa Aydın'a da Afrika'ya verdiği önemden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. İstanbul Aydın Üniversitesi Afrika Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Sedat Aybar'a da bu organizasyon için ayrıca teşekkür ediyorum. Ben de bu duyarlılığa katkıda bulunmak için yaklaşık 1 ton ağırlığında olan gergedan heykelini üniversiteye hediye ettim. Gergedan aklın ve mantığın bir temsilcisi. O nedenle akademik bir kuruma gergedan heykelini hediye ettim" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Taşkın'dan Üniversiteye Gergedan Heykeli Hediyesi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement