TBMM Başkanı Yılmaz: 78 Milyon Kardeştir (2) - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Yılmaz: 78 Milyon Kardeştir (2)

TBMM Başkanı Yılmaz: 78 Milyon Kardeştir (2)

Genç NÜFUSU TARIMDA TUTMANIN YOLU KIRSAL KALKINMADIR TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas İl Özel İdaresi tarafından Kayseri yolu üzerindeki Kovalı Mevkii'ne yapılan Et Entegre Tesisleri'nin Et ve Süt Kurumu'na devredilmesi törenine katıldı.

21.10.2015 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genç NÜFUSU TARIMDA TUTMANIN YOLU KIRSAL KALKINMADIR

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas İl Özel İdaresi tarafından Kayseri yolu üzerindeki Kovalı Mevkii'ne yapılan Et Entegre Tesisleri'nin Et ve Süt Kurumu'na devredilmesi törenine katıldı. Törene Yılmaz ile birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Sivas Valisi Alim Barut, Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Ali Recep Nazlı, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral, il protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Türkiye'nin tarımda geldiği noktaya değinerek, "Türkiye'yi dünyadaki 11'inci tarım ekonomisinden 7'inci tarım ekonomisi haline getirdik. Avrupa'nın 4'üncü tarım ekonomisinden, Avrupa'nın birinci tarım ekonomisi haline getirdik. Tarımsal gayri safi milli hasılamızı 23 milyar dolardan, 61 milyar dolara getirdik. 76 milyon nüfusumuzu besliyoruz. 40 milyon turistimizi ağırlıyoruz. Bölgemizdeki olaylar nedeniyle ülkemize gelen 2.5 milyon komşumuzu beslemenin dışında 18 milyar dolarlıkta tarımsal ürün ihracatı yapıyoruz. Tarımda da diğer alanlarda olduğu gibi çok büyük bir başarı elde ettik. Bu elde ettiğimiz başarılar hükümetimizin verdiği desteklerin yanında çiftçilerimizin de çok büyük emeği var" dedi.

Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ise 2000 yılında özelleştirildikten sonra kapanan Et ve Balık Kurumunu yeniden Sivas'a kazandırdıklarını belirterek, "Şimdi Et ve Balık Kurumu olarak Sivas'ın hizmetinde, Sivas'a hayırlı olsun" dedi.

Ardından kırsal kalkınmanın önemine değinen Yılmaz, "Genç nüfusu tarımda tutmanın tek yolu kırsal kalkınmadır. Kırsal kalkınma çiftçiyi makus talihinden kurtaracak, ülkenin bir çok sorununu halledecek, istikrar sağlayacak, ekonomiyi rayına oturtacak en önemli faaliyet alanı. Allah'a hamdolsun Sivas kırsal kalkınmada Türkiye'nin en önde gelen illerinden" diye konuştu.

Meclis Başkanı İsmet Yılmaz konuşmasının sonunda ise Sivas'a tarım alanında yapılan yatırımlardan bahsederek bu yatırımların artarak devam edeceğini ifade etti. Konuşmaların ardından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan hibe almaya hak kazanan yatırımcılara temsili olarak çek verildi. Ardından Meclis Başkanı Yılmaz ve Bakan Arzu'nun katılımıyla yapımı tamamlanan Et Entegre Tesisleri'nin Et ve Süt Kurumu'nadevrine ilişkin protokol imzalanarak tesisler gezildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Yılmaz: 78 Milyon Kardeştir (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement