Terme'den Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Son Dakika
Güncel

Terme'den Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Terme ilçesinde Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardımlar dualarla yola çıkarıldı.

17.01.2016 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terme ilçesinde Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardımlar dualarla yola çıkarıldı.

Terme Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Terme Temsilciliği tarafından ilçede başlatılan kampanya çerçevesinde bir tır dolusu yardım toplandı.

Yardımlar yola çıkarılmadan önce belediye binası önünde tören düzenlendi.

İHH Samsun Şube Başkanı Ömer İdris Hedin, şu ana kadar Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere savaş mağdurlarına ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Suriye'ye yaklaşık yedi bin tırın üzerinde yardım gönderdiklerini söyledi.

Yardımlara devam ettiklerini vurgulayan Hedin, "İHH olarak Suriye'nin çeşitli bölgelerinde, Suriye sınırları içerisinde ve dışarısında üç yüz bin adet ekmek çıkaran fırınlar tahsis ettik. Her gün Suriyeli vatandaşlara ve Bayırbucaklı Türkmen kardeşlerimize ekmek çıkarıyoruz. Yardım malzemelerinin toplanması organizasyonuna verdikleri destek için Terme Kaymakamlığına, Terme Belediyesine, Terme sivil toplum örgütlerine ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Şenol Kul ise "Gün konuşma günü değil, eylem günüdür. Ben Termeli hemşehrilerimin yardım için burada sıraya girdiğini görünce söyleyecek söz bulamıyorum. Bu bizim insanlık ve Müslümanlık görevimiz. Bu bir sorumluluk değil, bir hayırseverlik değil, bu bir görev. Termeli bu göreve sahip çıkmıştır; hem de gönülden sahip çıkmıştır. Çok kısa sürede bu organizasyonu gerçekleştiren İnsani Yardım Vakfı temsilcilerine ve Termeli hemşehrime çok teşekkür ediyorum. Biz Termeliler olarak, bu ihtiyaçlar devam ettiği müddetçe bu tür yardımlara devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terme'den Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement