Tokat Görme Engelli Öğretmen Engel Tanımıyor - Son Dakika
Güncel

Tokat Görme Engelli Öğretmen Engel Tanımıyor

Tokat Görme Engelli Öğretmen Engel Tanımıyor

Tokat'ta gözleri görmeyen 38 yaşındaki rehber öğretmeni Mustafa Kestevur, evine 2 kilometre uzaklıkta bulunan spor merkezine kendi imkanları ile giderek spor yapıyor.

23.11.2014 15:57

Tokat'ta gözleri görmeyen 38 yaşındaki rehber öğretmeni Mustafa Kestevur, evine 2 kilometre uzaklıkta bulunan spor merkezine kendi imkanları ile giderek spor yapıyor.

Tokat'ta evli Mustafa Kestevur 8 yaşında geçirdiği menenjit sonrası iki gözünü kaybetti. Hayata küsmeyen Kestevur, Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Tokat Rehberlik Araştırma Merkezine 14 yıl önce rehber öğretmeni olarak atandı. Halen burada görevini sürdüren Mustafa Kestevur, hafta içerisinde araştırma merkezine başvuran kişelerle görüşerek onlara yardımcı olurken akşam saatlerinde ise kentte bulunan özel bir spor merkezine giderek spor yapıyor. Yazın yürüyerek, kışın ise minibüsle evine yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki spor merkezine giden Kestevur, burada hocası Ersan Turan'ın yardımıyla ağırlık kaldırıp, fitness çalışması yapıyor. Gözleri görmeyen Mustafa Kestevur'un bu çalışması büyük beğeni topluyor.

"GÖRME ENGELLİ OLMAK BAHANE DEĞİL"

İlkokul ve ortaokulu kabartma yazı ile tamamladığını, lise ve üniversiteyi ise kasetler yardımı ile bitirdiğini belirten Kestevur, görme engelliği bahane olarak kabul etmediğini belirterek, "Görme engellilere imkan verildiği sürece her şeyi yapabilir. Ama bana 'yapamazsın sen' deselerdi bunları yapamazdım. Ama insanın önce kendisi inanması lazım yapacağına" dedi. Rehberlik Araştırma Merkezindeki görevi sonrası normal hayatta ne yapabileceğini düşündüğü kaydeden Kestevur, şöyle konuştu:

"Hayatımda bir değişiklik olsun diye spor yapmak istedim. Ayrıca spor salonundaki arkadaşlarım bana yardımcı olur diye düşündüm. Sonrasında buraya gelmeye başladım, gerçekten hayal kırıklığına uğramadım. Bana hocam spor aletlerini tek tek gösterip yardımcı oldu. Şu anda gayet iyiyim. İleride ayrıca savunma sporuna da başlayacağım. En azından kendimi biraz koruyabilecek kadar savunma sporu öğrenmeyi düşünüyorum. Yolda gidiyorsun bazı insanlar çarpıyorlar veya bastona basıyorlar sonra dikleniyorlar. Bazen kavga edecek duruma geliyorsun"

Kick boks milli takım antrenörü ve spor salonu işletmecisi Ersan Turan ise, 12 yıldır kentte spor merkezi olarak hizmet sunduklarını söyleyerek, "İlk defa görme engelli bir arkadaşımızla çalışma yapma fırsatı bulduk. Mustafa hocamı özverisinden dolayı tebrik ediyorum. Şu anda fitness çalışıyor, bir süre sonra kick boksa başlayacağız. İnsan bir şey yapmak istedikten sonra hiç bir şey ona engel olamaz. Biz bunu Mustafa hocamızla gördük" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat Görme Engelli Öğretmen Engel Tanımıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • nihat: aslan ersan hocam helal olsun çünkü obir dünya şampiyonu ersan turan 1 0 Yanıtla

Advertisement