Tüfenkci: "Gürcistan ile Muratlı Kapımızın Açılması Noktasında İki Ülke Yetkilileri Olarak Karar... - Son Dakika
Güncel

Tüfenkci: "Gürcistan ile Muratlı Kapımızın Açılması Noktasında İki Ülke Yetkilileri Olarak Karar...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Gürcistan'daki görüşmelerimiz neticesinde o bölge için önemli olan Muratlı Kapımızın açılması noktasında iki ülke yetkilileri olarak karar verdik.

08.10.2016 16:38

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, " Gürcistan'daki görüşmelerimiz neticesinde o bölge için önemli olan Muratlı Kapımızın açılması noktasında iki ülke yetkilileri olarak karar verdik." dedi.

Tüfenkci, Kahramanmaraş Valiliğini ziyaretinde, yaptığı konuşmada, şehrin bölgede farkını ortaya koyan illerden biri olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'ın özellikle ihracatına ve üretimine bakıldığında artan bir ivme gördüklerini dile getiren Tüfenkci, "Özellikle ticaretin gelişmesi ve yaygınlaşması noktasında, yeni yatırımların ve bölgedeki, ildeki var olan sıkıntıların ticaret ve sanayi erbabımızın, esnafımızın bu noktadaki sıkıntılarını da dinleyeceğiz. Bunlardan gelen görüş ve öneriler doğrultusunda da yeni adımları da hep birlikte atarız." diye konuştu.

Gürcistan ziyaretine ilişkin değerlendirmede bulunan Tüfenkci, yeni ihalesi bitirilerek yer teslimi gerçekleştirilen Sarp Sınır Kapısı'nı yeniden yaptıklarını belirtti.

Sarp Sınır Kapısı'ndan sadece günde 30 bin insanın geçtiğine işaret eden Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Orada yoğun bir tır geçişi var. Sarp Sınır Kapımız bizim Kafkasya'ya ve Orta Asya'ya açılan kapılarımızdan birisi ve önemli bir kapımız. Biz bunun ihalesini de gerçekleştirdik. İnşallah en kısa zamanda temelini de atacağız. Geçtiğimiz gün Gürcistan'a gitmiştik. Gürcistan'daki görüşmelerimiz neticesinde o bölge için önemli olan Muratlı Kapımız var, onun da açılması noktasında iki ülke yetkilileri olarak karar verdik. İnşallah onun da çalışmalarına başlamış olacağız. Van Kapıköy'ün temelini attık, hızlı bir şekilde yükseliyor."

Tüfenkci: "Gürcistan ile Muratlı Kapımızın Açılması Noktasında İki Ülke Yetkilileri Olarak Karar...
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tüfenkci: 'Gürcistan ile Muratlı Kapımızın Açılması Noktasında İki Ülke Yetkilileri Olarak Karar... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement