Türkiye Gençlik Dergileri Birliği'nden Yerli Kağıt Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Gençlik Dergileri Birliği'nden Yerli Kağıt Çağrısı

Türkiye Gençlik Dergileri Birliği (TÜRGEDEB) tarafından yapılan yazılı açıklamayla, Türkiye'de yerli kağıt üretimine geçilmesi konusunda çağrıda bulunuldu.

12.09.2018 13:06

Türkiye Gençlik Dergileri Birliği (TÜRGEDEB) tarafından yapılan yazılı açıklamayla, Türkiye'de yerli kağıt üretimine geçilmesi konusunda çağrıda bulunuldu.

"Devlete Açık Mektup" başlığıyla yapılan açıklamada, Türkiye'nin kuruldugˆu gu¨nden bu yana zor zamanlar gec¸irdiği belirtildi.

Açıklamada, zor zamanları atlatabilmek ic¸in harekete geçildiği aktarılarak, şu ifadeler kullanıldı:

"Sanatımız, s¸iirimiz dolar tehdidinde. Zor gu¨nlerin bu kadar zorlas¸masının bir sebebi de bu. Tu¨rkiyemiz kagˆıt u¨retemedigˆi ic¸in dolar kurundaki ufak oynamalarla bile kagˆıt fiyatları yu¨kseliyor. Bu da tu¨m yayınevlerini, dergi ve gazeteleri zora sokuyor. Zor zamanlarda ruhumuza dokunarak bize iyi gelecek, fikrimize dokunarak c¸o¨zu¨mler bulacak yayın organları varlıklarını su¨rdu¨remiyor. U¨lkemizin gec¸irdigˆi bu gu¨nlerde de do¨viz kurundaki oynamalar kagˆıt stoku olmayan birc¸ok dergiyi sıkıntıya soktu. Yazar-c¸izerlerle birlikte do¨viz kurunu dakika dakika takip eder olduk. Evet, memleketin sorunlarını yakından takip etmeliyiz fakat bunlara c¸o¨zu¨m bulacagˆımız mecraları basmakta bu kadar gu¨c¸lu¨k c¸ekmemeliyiz. Kriz anlarını as¸mak ic¸in sanata ve genc¸ligˆe ihtiyac¸ var. Bizim so¨ylememiz gereken so¨zler var, c¸ic¸eklendirmemiz gereken bir du¨nya var. S¸u¨pheniz olmasın, du¨nyayı her gec¸en gu¨n daha da korkunc¸ hale gelmekten bu u¨lkenin genc¸leri kurtaracak."

Fikir ve sanatın dolar tehdidinden kurtarılması gerektiği ifade edilen açıklamada, "Devletin sanata, fikre ve genc¸ligˆe verdigˆi destegˆi daha yakından go¨rmek istiyoruz. Hic¸bir yayınevi batmasın, hic¸bir dergi kapanmasın istiyoruz. I·thal kagˆıda yerli s¸iir yazılamayacagˆını biliyoruz. C¸ic¸ek ekelim derken, tohumları dolarla almak istemiyoruz. Devletimizi, kapanan kagˆıt fabrikalarını tekrar ac¸maya ve ac¸tırmaya davet ediyoruz. Yerli fikir yerli kagˆıda yazılsın." değerlendirmesine yer verildi.

Açıklamada şu dergilerin imzası yer aldı:

Ac¸ık Kapı Dergisi, Araf Dergisi, Cu¨mle Alem Dergisi, Divanyolu Dergisi, Dogˆu Dergisi, Do¨rtaltı Dergisi, Evlad-ı Fatihan, Fikirname Dergisi, Hassa Dergisi, Haykırıs¸ Dergisi, Hezeyan Dergisi, I·kra'r Dergisi, I·mge Edebiyat Dergisi, Kalem Fanzin, Kemik Kadro Dergisi, Ketebe Piyan Dergisi, Ku¨ttab Dergisi, Mahfel Dergisi, Mekan Dergisi, Mey'us Dergisi, Panorama Dergisi, Serc¸e Edebiyat Dergisi, Simurg Fanzin, So¨z&Kalem Dergisi, Suskun Fanzin, S¸ahit Dergisi, Tas¸ra Dergisi, Ukde Dergisi, Vaveyla Fanzin, Yelkovan Fanzin, Zarif Edebiyat Dergisi

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Gençlik Dergileri Birliği'nden Yerli Kağıt Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement