Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Azerbaycan'da - Son Dakika
Güncel

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Azerbaycan'da

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Azerbaycan\'da

Elvan, Azerbaycanlı, Litvanyalı ve Gürcistanlı bakanlar ile görüştü.

16.10.2014 14:33

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Uluslararası Bakü-Tiflis- Kars Demiryolu Projesi" konferansına katılmak için geldiği Bakü'de, Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov, Litvanya Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Rimantas Sinkevicius ve Gürcistan Bölgesel Kalkınma ve Altyapı Bakanı David Şavliaşvili ile ikili görüşmeler yaptı.

Memmedov ile görüşmesinde konuşan Elvan, Azerbaycan'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Azerbaycan ve Türkiye'nin "bütün" olduğunu, "iki devlet, tek millet" anlayışı ile çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

İki ülkenin her zaman birlikte olduğunu hatırlatan Elvan, "Azerbaycan'la olan sevgi köprümüzü hiçbir zaman yıkmadık, yıktırmadık. Zaman zaman ilişkilerimizden rahatsız olanlar oldu. Fakat biz dostluğumuzu ve kardeşliğimizi çok daha iyi noktaya getirdik" dedi.

Memmedov ise Elvan'ın konferansın açılışında yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak, "Bir millet, iki devlet anlayışını konferans katılımcılarına çok iyi anlattınız. Konferansa katılımınız bizi onurlandırdı. Kalabalık heyetle gelmenizden de çok memnun olduk" diye konuştu.

Bakan Elvan ayrıca Litvanya Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Rimantas Sinkevicius ile basına kapalı bir görüşme yaptı. Görüşmede, Türkiye-Litvanya ilişkilerinin ve bölgesel işbirliği olanaklarının müzakere edildiği belirtildi.

Elvan'ın, Gürcü Bakan David Şavliaşvili ile yaptığı görüşme de görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti. Şavliaşvili'nin görüşmede Türk şirketlerin, Türk bakanlıkların tecrübelerinden faydalanmak istediklerini dile getirdiği kaydedildi. - Bakü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Azerbaycan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement