Vali Güzeloğlu, Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi - Son Dakika
Güncel

Vali Güzeloğlu, Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.

04.05.2017 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.

Akçakoca Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Güzeloğlu, yaptığı konuşmada, böylesi anlamlı, güç ve güven veren bir törende olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Kocaeli'ye verdikleri sözü tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Vali Güzeloğlu, bir milletin en büyük gücü ve geleceğinin gençliği olduğunu bildirdi.

Güzeloğlu, şunları söyledi:

"Gençleri doğru yetiştiren bir ülkenin geleceği güzel olur. Kalkınmanın en önemli anahtarı yetişmiş, nitelikli ve eğitilmiş insan gücüdür. Kutsal vatan toprakları üzerinde, bir büyük millet ve devlet olarak sonsuzluğa doğru yürüyüşümüzde, gençlerimize çok değer veriyor ve seviyoruz. Sizler yarının ve geleceğin Türkiye'sinde bizlerden çok daha başarılı olacak ve çok daha güzel bir ülkeyi el birliği ile oluşturacaksınız. Barışı, kardeşliği, sevgiyi tüm bu temel değerler üzerinde gelişmiş ve kalkınmış bir Türkiye'yi sizler sağlayacaksınız. Bu noktada başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın, bütün Bakanlarımızın ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın çabası ve hedefi ortaktır."

"Herkesin hedefi bir olmaktır"

Eğitimde yoğun çalışma yürüttüklerini aktaran Vali Güzeloğlu, kentteki iki üniversitenin eğitime dayalı bütün değer ve değişimin paydaşı olduğunu ifade etti.

"Herkesin hedefi bir olmaktır. En yükseği hedef alacağız ama Kocaeli için en yüksekte olmakla da kalmayacağız." diyen Güzeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü bize salt sayısal birincilik ve en üstte yer almak yetmez. Biz model olacağız. Okul öncesi eğitimde, Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde bir büyükşehirde ilk defa pilot il uygulamasına konu edildik. Türkiye ve hepimiz adına çok önemli olan mesleki eğitimde, yine Kocaeli örnek ve bir model kent tanımına geldi. İstihdamda da Kocaeli, nüfusa oranla Türkiye birincisi. Bir insan değişir, dünya değişir. Bu değişimi doğru yaparsanız dünyada olumlu yönde değişir."

Çocukların toplumun en değerli varlığı olduğunu anlatan Vali Güzeloğlu, sınav başarısının yanı sıra çocukların mutluluğunun da önem taşıdığını kaydetti.

Mutluluğun olmadığı yerde hiçbir şeyin anlamının olmadığını anlatan Güzeloğlu, şunları ifade etti:

"40 çocuğumuza ödül veriyoruz. Başarıyı bireysel değil, kitlesel olarak sağlamak en büyük amacımız. Kandıra'nın Bağırganlı köyündeki çocukta, Kartepe'nin Karatepe'sindeki çocukta, Gölcük'ün Nusretiye'sindeki çocukta bizim çocuğumuzdur ve aynı değerdedir. Onun içindir ki Kartepe ilçesinin birinci okulu Karatepe köyünün okulu oluyor. İnanıyorum ki gireceğiniz tüm sınavlarda bu başarının devam edicisi ve sürdürülebilir başarısı olacaktır. Ancak hayattaki en büyük sınav, sayılan, sevilen bir insan olmaktır. Bunu sağlamak sizin elinizde. Bilgiyi üreten gençler olun. Teknolojik gelişmeleri tanımlayan ve belirleyen olun. En önemlisi dünyaya örnek birer insan olun. Tıpkı Nobel Ödülü alan bu ülkenin insanı Aziz Sancar gibi."

Daha sonra Güzeloğlu, sınavda ilk 100, ilk 500 ve ilk 1000'ne giren 40 öğrenciye hediyelerini verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Güzeloğlu, Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement