Yazarın Gayriresmi Portresi: Vüs'at O. Bener - Son Dakika
Güncel

Yazarın Gayriresmi Portresi: Vüs'at O. Bener

Yapı Kredi Kültür Merkezi'nin düzenlediği "Yazarın Gayriresmi Portresi" bütün hızıyla devam ediyor.

25.02.2014 15:45

26 Şubat Ocak Çarşamba günü, saat 18.30'da, Koç Üniversitesi'nin İstiklâl Caddesi'nde bulunan ANAMED binasında gerçekleşecek söyleşide çağdaş Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Vüs'at O. Bener'i, yeğeni Yiğit Bener'den dinleyeceğiz.

Yapı Kredi Kültür Merkezi'nin "Yazarın Gayriresmi Portresi" adıyla her ay düzenlediği edebiyat söyleşilerinde Amin Maalouf'tan Janet Frame'e, Sabahattin Ali'den Özdemir Asaf'a kadar edebiyat dünyasından yerli ve yabancı pek çok önemli isim yaşamı, sanatı ve kişiliğiyle mercek altına alınıyor.

Gazeteci-yazar Sibel Oral ve Elif Tanrıyar tarafından düzenlenen söyleşi dizisinin bu ay gerçekleşecek bölümünde ise Vüs'at O. Bener var. Söyleşide 1995 yılında yapılan ve Vüs'at O. Bener'le kardeşi Erhan Bener'in video kayıtlarından ortaya çıkan Kurmacasız Bir Yaşam kitabından hareketle, Vüs'at O Bener'in hayatı ele alınacak. Ocak ayında Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan Kurmacasız Bir Yaşam, iki yazar kardeşin çocukluk, gençlik ve yetişkinlik yılları; başlarından geçen birbirinden ilginç olaylar; yakın tarihimizin bilinen olaylarının perde arkası ve tanınan simalarla ilişkileri; meslek hayatları ve gönül kırıklıklarını anlatıyor. Vüs'at O. Bener'in olduğu kadar, kardeşi Erhan Bener'in de hayata ve edebiyata ilişkin tanıklıklarına yer verilecek olan söyleşiye yazarın yeğeni Yiğit Bener de katılacak. Etkinlikte ayrıca Vüs'at O. Bener'in 10 dakikalık bir video kaydı da gösterilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yazarın Gayriresmi Portresi: Vüs'at O. Bener - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement