Yozgat'ta Bin 200 Dekar Kiraz Bahçesinde Hasat Başladı - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta Bin 200 Dekar Kiraz Bahçesinde Hasat Başladı

Yozgat\'ta Bin 200 Dekar Kiraz Bahçesinde Hasat Başladı

YOZGAT'ın Kadışehri İlçesi'ne bağlı Kabalı Köyü çiftçilerinin, tarlalarını birleştirerek sınırları kaldırdığı 10 bin 920 dekar tarım arazisinin kiraz bahçesine dönüştürülen bin 200 dekarında hasata başlandı.

12.07.2017 12:03

YOZGAT'ın Kadışehri İlçesi'ne bağlı Kabalı Köyü çiftçilerinin, tarlalarını birleştirerek sınırları kaldırdığı 10 bin 920 dekar tarım arazisinin kiraz bahçesine dönüştürülen bin 200 dekarında hasata başlandı.

Kabalı köyü sakinleri, uygulamaya koydukları Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesi kapsamında tarlalarını birleştirip, sınırları kaldırarak 10 bin 920 dekar tarım alanı ortaya çıkardı. Arazinin meyve bahçesine dönüştürülen 5 bin dekarında elma, armut, şeftali ve kiraz yetiştiriliyor. Bir firmanın kiraladığı arazide köylüler de ücret karşılığı çalışıyor.

Meyve bahçesinde incelemelerde bulunan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat'ta babadan, atadan görme tekniklerin yanında, büyük çiftliklerin yer aldığı uygulamaların daha önemli olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Bu tür uygulamaları biz destekliyoruz. Yıllar önce Kadışehri ilçemizin Kabalı köyünde 5 bin dönümlük bir araziye çeşitli meyveler dikilmiş. Yeni bir toplulaştırma projesi gibi yapılmış. Bunun sonucunda bir firma gelmiş buradaki tüm hasadı alıp götürüyor. Bu da Yozgat'ta üretimin bir merkez haline gelmesi demektir."

'GÖÇ GERİYE DÖNÜYOR'

Kabalı köyünde göçün tersine döndüğünü kaydeden Vali Yurtnaç, "Bu köyden il dışına gitmiş olanlar buradaki çalışmayı görünce geri dönüyorlar. Ankara'da asgari ücretle çalışacakları yerde kendi köyünde, kiraya verdikleri arazilerinden ücret alıp, sigortalı işçi olarak çalışıyorlar. Kendi köylerinde bildiği işi yapıyorlar. Bu da aslında göçün önlenmesine katkı sağlayan bir çalışma" diye konuştu.

- Yozgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta Bin 200 Dekar Kiraz Bahçesinde Hasat Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement