Yüksekova'da Sessizlik Hakim - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Sessizlik Hakim

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 13 Mart'tan itibaren başlayan operasyonlarda sona gelindiği belirtilirken, uzun bir aradan sonra bugün ilçe genelinde tuzaklanan patlayıcıların imhası dışında patlama ve silah sesi duyulmadı.

16.04.2016 12:32

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 13 Mart'tan itibaren başlayan operasyonlarda sona gelindiği belirtilirken, uzun bir aradan sonra bugün ilçe genelinde tuzaklanan patlayıcıların imhası dışında patlama ve silah sesi duyulmadı.

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ardından başlatılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu' büyük oranda tamamlandı. Şu ana kadar yaklaşık 3 bin 500 evin kontrol edildiği ilçede 169 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, 249 el yapımı patlayıcı da imha edildi.

PKK'lıların kullandığı evlerin didik didik arandığı ilçede, bugün sadece teröristlerin mahalle aralarında düşediği bombaların imhası sırasında zaman zaman patlama sesleri duyuluyor. En yoğun aramalar ilçedeki Esentepe ve Esenyurt Mahallesi'nde yapıldı. - Ksekovahakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Sessizlik Hakim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement