Yunus Emre Enstitüsü Fas'ta Kültür Merkezi Açtı - Son Dakika
Güncel

Yunus Emre Enstitüsü Fas'ta Kültür Merkezi Açtı

Yunus Emre Enstitüsü Fas\'ta Kültür Merkezi Açtı

Türk Kültür Günleri kapsamında Fas'ta bulunan Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, başkent Rabat'ta 5. Muhammed Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü Kültür Merkezinin resmi açılışını yaptı.

05.03.2015 10:41

Açılışa Bakan Kurtulmuş'un yanı sıra Yunus Emre Enstitü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs ve Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş ve çok sayıda davetli katıldı.

2013 yılından beri faaliyet gösteren merkezin 84 öğrencisi bulunuyor. Merkezde bugüne kadar 203 farklı öğrenci eğitim aldı. Protokol konuşmalarının ardından Ziraat Bankası'nın desteği ile Yunus Emre Enstitüsü tarafından kurulan kütüphanenin ve TİKA'nın desteğiyle tefrişatı yapılan sınıfın açılışı yapıldı. Öğrencilerle kısa bir sohbet gerçekleştiren Bakan Kurtulmuş, Türkçe sorular sordu ve aldığı cevaplardan memnun kaldı.

Yunus Emre Enstitüsü, 30'ün üzerindeki kültür merkezi aracılığıyla Türkiye'yi, Türk dilini, kültürünü ve sanatını tanıtmak, Türkiye'nin diğer ülkelerle dostluğunu geliştirmek ve kültürel alışverişini artırmak için dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yunus Emre Enstitüsü Fas'ta Kültür Merkezi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement