Zeytinburnu'ndaki Patlama - Son Dakika
Güncel

Zeytinburnu'ndaki Patlama

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca görevlendirilen bilirkişi heyeti ile çeşitli kurumların uzmanları, patlamanın meydana geldiği iş yerinde incelemede bulundu.

15.07.2014 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu'nda bir iş yerinde meydana gelen patlamayla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca görevlendirilen bilirkişi heyeti ile çeşitli kurumların uzmanları incelemede bulundu.

Beştelsiz Mahallesi Beşyol Sokak'taki 4 katlı binanın zemin katındaki iş yerinde 4 gün önce 3 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının görevlendirdiği bilirkişi heyeti ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı uzmanları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ve Zeytinburnu Belediyesi yetkilileri, önü demir paravanla kapatılan binaya girerek inceleme yaptı.

Basın mensuplarına açıklama yapan bilirkişi heyeti sorumlusu Şahin İplikçi, patlamanın nedenini belirlemek için geldiklerini söyledi.

İplikçi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz buraya patlamanın doğalgaz kaynaklı mı, toz patlaması mı yoksa herhangi bir kimyasalın yol açtığı patlama mı olduğunu ve yine patlamanın sabotaj mı, teknik bir patlama mı veya bir gaz sıkışması mı olduğunu ayırt etmek için geldik. Binayı genel olarak inceleyeceğiz. Bir de Olay Yeri İnceleme ve Bomba İmha şubelerinin hazırladığı raporlar üzerinde çalışacağız. Buradaki yetkili ekiplerin her biri kendi görev ve sorumlulukları açısından incelemeler yapıyor. Biz de adliyenin görevlendirdiği heyet olarak cezai ve savcılık soruşturması açısından incelemeler yapacağız."

İncelemelerini tamamlayan yetkililer, olay yerinden koli bandı, plastik ve metal parçalar gibi birçok bulguyu alarak bölgeden ayrıldı.

Polisin çevredeki güvenlik önlemi devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement