Zonguldak Binbaşı Gökçek Seyretmeyi Çok Seviyoruz - Son Dakika
Güncel

Zonguldak Binbaşı Gökçek Seyretmeyi Çok Seviyoruz

Zonguldak Binbaşı Gökçek Seyretmeyi Çok Seviyoruz

Zonguldak Merkez İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İsmail Gökçek, asayiş olaylarında suçluları bulmak için delil toplamanın çok önemli olduğunu söyledi.

09.03.2016 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Merkez İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İsmail Gökçek, asayiş olaylarında suçluları bulmak için delil toplamanın çok önemli olduğunu söyledi. Binbaşı Gökçek, "Yangında olsun, trafik kazasında olsun, evden hırsızlık olsun, kavga olsun seyretmeyi çok seviyoruz. Bastığımız yere dikkat etmiyoruz. Parmak izleri, ayak izleri yok oluyor. Bu da bizim işimizi zorlaştırıyor" dedi.

İl Jandarma Komutanlığı, yaz aylarında artan hırsızlık ve yangın olaylarına karşı muhtar ve azaları bilinçlendirme toplantısı düzenledi. 'Komşu Kontrol' ve 'Umutlar Yanmasın, Can ve Mal Kül Olmasın' projeleri kapsamında Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda Merkez İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İsmail Gökçek, projeler hakkında bilgi verdi. Binbaşı Gökçek, geçen yıl il genelinde jandarma sorumluluk alanındaki 144 hırsızlık olayının 56'sının evlerde meydana geldiğini belirtti. Hırsızlık veya başka bir asayiş olayında suç yerine girilmemesinin delil toplamada hayati önem taşıdığını vurgulayan Binbaşı Gökçek, şöyle konuştu:

"En çok sıkıntı çektiğimiz olay bu. Maalesef Türk milleti olarak çok meraklıyız. Herhangi bir olay olduğunda 'seyirci kalabalık' dediğimiz kalabalık çok olur. Yangında olsun, trafik kazasında olsun, evden hırsızlık olsun, kavga olsun seyretmeyi çok seviyoruz. Seyretmek için de gittiğimiz zaman bastığımız yere dikkat etmiyoruz. Özellikle evlerde yapılan hırsızlıklarda vatandaşlarımız içeriye giriyorlar, 'nasıl girmiş, ne yapmış' diye bizden önce olayı çözmeye çalışıyorlar. Bu da bizim işimizi zorlaştırıyor. Nasıl zorlaştırıyor: Orada alacağımız parmak izleri yok oluyor. Ayak izleri yok oluyor. Sigara içip attıysa alacağımız sigara izmaritlerinden yapacağımız DNA örnekleri yok oluyor. Kan izleri varsa bunların kaybolmasına yol açıyor. Biz de elimizde yeterli delil olmadığı için mukayese yapacak adam bulamadığımız için yakalamakta zorlanıyoruz."

Muhtar ve azalardan bu konuda halkı bilinçlendirmelerini isteyen Binbaşı Gökçek, "Olay yerine kimse girmemeli. Ta ki bizim olay yeri inceleme ekibimiz gelene kadar. Olay yerine önce bizim devriye ekibimiz gelir. Ekip, olay yerini bir bantla çeviriyor ki 'olay yerine girilmesin' diye. Kendisi bile girmiyor. Neden? Olay yeri inceleme uzmanlık isteyen bir iş olduğu için o ekip gelene kadar olay yerinin muhafazasının sağlanması lazım. Bu konuda sizlerden yardım bekliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak Binbaşı Gökçek Seyretmeyi Çok Seviyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement