Güneş Lekelerinden Nasıl Kurtulunur? - Son Dakika
Kadın

Güneş Lekelerinden Nasıl Kurtulunur?

Güneş Lekelerinden Nasıl Kurtulunur?

Basit ve uygulaması kolay yöntemlerle güneş lekelerinin kısa sürede üstesinden gelebilirsiniz!

18.06.2012 13:00  Güncelleme: 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cildiniz güneşin ürettiği zararlı ultra viyole ışınlarına direkt olarak maruz kaldığı takdirde meydana gelen güneş lekeleri ağırlıklı olarak sırtınızda, ellerinizin üzerinde ve yüzünüzde oluşur. Eğer önceden gerekli tedbirleri alır, koruma faktörlü güneş kremleri kullanırsanız, bu sorunu daha başlamadan çözmüş olabilirsiniz. Ancak bunun için geç kaldıysanız işte size güneş lekelerinden kurtulabilmeniz için birkaç ufak öneri!

Limon suyu

Limon suyu renk açıcı özelliği ile özellikle cilt lekeleri konusunda en sık uygulanan yöntemlerden biri. Cildinizin üst yüzeyini soyma özelliği olan limon suyunu günde en az iki kere lekeli bölgelere uygulayın. Ortalama 6-8 hafta içinde lekelerin kaybolduğunu göreceksiniz.

Kırmızı soğan

Güneş lekelerinden kurtulabilmek için en sık başvurulan yöntemlerden bir diğeri de kırmızı soğan.Kırmızı soğanı kesin ve güneş lekelerinin olduğu bölgelere sürün. Soğanın içeriğinde bulunan asit, lekelerin kaybolmasını sağlayacaktır.

Hintyağı

Hintyağı da güneş lekelerinden kurtulabilmeniz için size yardımcı olacaktır. Ayrıca Hintyağı cildinizin temizlenmesini, pürüzsüzleşmesini ve yumuşamasını da sağlayacaktır.

Gliserin, gül suyu, limon suyu

Gliserini, limon suyunu ve gül suyunu bir kabın içinde karıştırın ve güneş lekelerinin olduğu bölgelere uygulayın. Yarım saat kadar beklettikten sonra cildinizi temizleyin. Bu uygulamadan iyi bir sonuç alabilmeniz için 3-4 hafta süresince günde iki kere yapmalısınız.

Güneş kremleri

Cildinizde güneş lekeleri olsa dahi yine de dışarı çıkmadan evvel mutlaka en az 15 koruma faktörlü güneş kremi kullanmalısınız. Böylece yenilerinin oluşmasını engelleyebilirsiniz. Ancak yine de böyle bir sorunla karşı karşıyaysanız, cilt doktorunuzla görüşmeniz faydalı olacaktır.

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın Güneş Lekelerinden Nasıl Kurtulunur? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Gulcan: Yüzünde güneş lekeleri var krem kullandim ilk baslarda faydasini gördüm ama yine tekrarladı ne yapmaliyim 0 1 Yanıtla
  • Kübra: Denicem ins. İse yarar 0 0 Yanıtla
  • sila: bu yontemleri deneyen varmi ise yaradimi 0 0 Yanıtla
  • semra: Ellerinde ve yüzünde gunes lekeleri var daha yeni gittikçe cogaliyor 0 0 Yanıtla
  • derya: Yüzümde güneş rekeleri oluştu hastaneye git cem bişi yaparlarmı 0 0 Yanıtla
  • Ada: Limon suyu etkili bir yöntem gerçekten. Gül suyu cildi kurutun. Ayrıca ben kullandım fakat lekeler karşı her hangi bir yararı olmadı. 0 0 Yanıtla

Advertisement