34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı" - Son Dakika
Kültür Sanat

34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Türkiye Diyanet Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ işbirliğiyle gerçekleştirilen "34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"ndaki "Ramazan Sohbetleri" etkinliğinin konuğu oldu.

01.07.2015 21:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Türkiye Diyanet Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ işbirliğiyle gerçekleştirilen "34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"ndaki "Ramazan Sohbetleri" etkinliğinin konuğu oldu.

Şen, Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, geçmişten bugüne Türk Tiyatrosu'nu anlattı.

Türk tarihinin derinliklerine bakıldığında, Orta Asya'dan beri süregelen Türk tiyatrosu geleneğinin olduğunun görüldüğünü, kendisinin de dindar ve muhafazakar camiada eskiden beri tiyatroyla uğraştığını belirten Şen, şöyle konuştu:

"Bu camiada, 1974'de tablo neyse bugün de öyle. Başta rahmetli Hasan Nail Canat olmak üzere ve benzer arkadaşların çabalarına hiçbir destek verilmediğini, sahip çıkılmadığını üzülerek ifade ediyorum. İki yıllık bir hazırlıktan sonra geçtiğimiz ekim ayında İBB'nin Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde, Gösteri Sanatları Atölyesi adı altında fiili uygulama ve eğitim bölümü olan bir yapılanmaya gittik. O günden beri, geleneksel tiyatromuzdan, kendi kültürümüzden beslenen bir tiyatro anlayışını geliştirmek üzere 80 kadar arkadaşla bir yolculuktayız."

Şen, dünya çapında olma yolunda yeni bir tiyatro yapılanmasıyla 7 aydır bir yolculukta olduklarını vurgulayarak, "Kendimizi yerli kültürle donatacağız. Bu ülkenin, bu toprakların kültürünün ne olduğunu özümseyeceğiz" dedi.

Tiyatro ve sanat eğitiminin küçük yaşlardan itibaren verilmesi gerektiğine dikkati çeken Şen, okullarda tiyatronun ders olarak okutulması gerektiğini kaydetti.

Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, oturumun ardından dinleyicilerin sorularını yanıtladı.

Fuar kapsamında gerçekleştirilen "Ramazan Sohbetleri"ne, Kadir Gecesi'ne kadar 27 yazar katılacak.

Yaklaşık 180 yayınevinin stant açtığı fuarda, edebiyat, tarih, kültür, medeniyet, felsefe ve din alanında yayımlanan kitaplar ile Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, Türkiye Diyanet Vakfı, İSAM, IRCICA ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınları yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement